Akademisk Arkitektforening

Arkitekturrejse - Venedig og BiennalenOplev verdensarkitekturen, når DAC igen inviterer til Venedig og indenfor i den danske pavillon på årets arkitekturbiennale.

Medlemmer af Arkitektforeningen får 500 kr. i rabat på rejsen.

Rejseperiode
Torsdag den 4. oktober – lørdag den 6. oktober 2018.
Det er muligt at forlænge rejsen udover den angivne periode - kontakt den tekniske rejsearrangør, Billetkontoret.

Det er også muligt blot at tilmelde sig programmet, dvs. man sørger selv for transport til og fra Venedig samt overnatning.

Læs mere her

Vi skal gå ad smalle gyder, sejle ad Canal Grande og krydse de legendariske broer. Vi skal besøge smukt renoverede palæer, og vi skal gå på opdagelse i arkitektur fra hele verden, når vi besøger den store hovedudstilling og de nationale pavilloner på biennalen.

Tilmeldingsfrist
Mandag den 25. juni 2018.

Det danske bidrag til arkitekturbiennalen
I den danske pavillon sætter vi kuratoren for den danske pavillon, Natalie Mossin, i stævne. Natalie er rejst ekstraordinært til byen for at møde os, og hun vil fortælle om arbejdet med at kuratere det danske bidrag til den internationale arkitekturbiennale.

Udstillingen i den danske pavillon præsenterer en dansk tilgang til arkitektur og innovation igennem fire projekter. På forskellige måder arbejder projekterne for at skabe bæredygtig udvikling indenfor hvert deres felt: mobilitet, udvikling af eksisterende boligbyggeri, nye teknologiske redskaber og kulturel identitet. Hvis nye idéer skal implementeres og skabe ægte forandring, må de favnes bredt af mange typer viden. Derfor viser hvert projekt både mulighederne ved at samarbejde og arkitekturens indflydelse på at nytænke vores fysiske rammer.

DACs nye hjem, BLOX i København, udgør den overordnede ramme for udstillingen, da BLOX netop udtrykker idéen om et frirum for samarbejde og innovation, der går på tværs.

Palazzo Grassi og Punta della Dogana
Udover at besøge den store udstilling i Arsenale og de nationale pavilloner i parken Giardini, skal vi på en byvandring. Her tager vi pulsen på nogle af de nyeste transformationer af arkitekturen i det centrale Venedig – fra det fantastiske kloster La Fondazione Giorgio Cini til shopping-centeret Il Fondaco dei Tedeschi, der for nyligt blev renoveret af hollandske OMA. Endelig skal vi besøge det smukke Palazzo Grassi, der er omdannet til udstillingssted for samtidskunsten, og som hviler spektakulært ud mod Canal Grande.

I BLOX: Historisk indflyvning med Kent Martinussen
Som noget helt nyt, inviterer vi alle deltagere til at besøge os i BLOX forud for rejsen. Her fortæller vi om programmet, og vores mangeårige direktør Kent Martinussen, der kender Venedig ud og ind, giver os en arkitekturhistorisk indflyvning til denne helt særlige by i middelhavet. Der er altså masser af grunde til at tage med os på turen – og vi håber på at se dig!

Type: 
Rejser
Dato: 
Tor, 04/10/2018

Kommentarer