Akademisk Arkitektforening

Indleveringsfrist til fotokonkurrencen POTY
Arkitektskolen Aarhus lancerer ny international arkitekturfotokonkurrence for arkitekturstuderende 

Konkurrencen opfordrer derfor arkitektstuderende til at se arkitekturen i samspil med brugerne, med de børn, unge og gamle som arbejder, lever og dør i arkitekturen. De indsendte bidrag bedømmes af international top-jury.

Arkitekturfotografiet er en særlig disciplin og er ligesom tegning tæt forbundet med udviklingen af arkitektur. Arkitekturfotografiets potentiale – også som kunstnerisk udvikling – er med til at udfordre måden vi ser og arbejder med arkitektur på, og fotografiet er i en billedstormende verden mere aktuelt end nogensinde.Derfor lancerer Arkitektskolen Aarhus nu en international arkitekturfotokonkurrence for studerende.

Konkurrencen får navnet Photo Of The Year, og er en pendant til skolens velkendte tegnekonkurrence Drawing Of The Year, der årligt modtager hundredevis af bidrag fra arkitektstuderende over hele verden.

Konkurrencen bedømmes af en international top-jury bestående af Iwan Baan, Hélène Binet, Jens Markus Lindhe, Mette Sandbye og Torben Nielsen.

”Med Drawing Of The Year har vi været i stand til at sætte fokus på vigtigheden af tegnekunsten i arkitekturen, og nu håber jeg, at vi kan gøre det samme for arkitekturfotografiet. Hvert år bliver jeg overrasket over den kreativitet, de studerende viser med deres tegninger i konkurrencen, og jeg glæder mig rigtig meget til at se, hvordan de vil gribe fotokonkurrencen an”, siger Torben Nielsen, der er rektor for Arkitektskolen Aarhus og derudover også en ivrig fotograf.

I dag er det lettere end nogensinde at lave 3D-modeller og renderinger af bygninger, men derfor er det alligevel vigtigt at holde fokus på arkitekturfotografiet.”Der sker noget meget vigtigt i feltet mellem 3D-modellerne og et fotografi – bygningen kommer til verden. Fotografens arbejde vil ikke længere referere til en projektering af, hvad bygningen skulle være, men viser i stedet gennem kameraet, hvad bygningen endte med at blive. Kameraet har sine begrænsninger men også en poetisk styrke,” siger arkitekturfotograf Hélène Binet, der som medlem af konkurrencens jury skal være med til at udpege vinderne.Vinderne af den nye arkitekturfotokonkurrence præmieres med 5000€ til førstepladsen, 2000€ til andenpladsen og 1000€ til tredjepladsen.

Se mere om konkurrencen HER

Type: 
Konkurrence
Dato: 
Søn, 01/09/2019

Kommentarer