2020 energiklasse lige på trapperne

Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen lover en frivillig 2020 kategori for bygninger senest foråret 2011

Med en frivillig 2020 klasse kan Danmark bliver et af de første lande i Europa til at konkretisere energikravene til fremtidens bygninger.

I forbindelse med høringen af BR10 i maj 2010 påpegede Arkitektforeningen og en række andre af byggeriets organisationer, at det er et problem, at det nye bygningsreglement BR10 ikke indeholder en 2020 standard. Denne anbefaling har Brian Mikkelsen taget til sig.

Brian Mikkelsen oplyser, at han har bedt Erhvervs- og Byggestyrelsen om, i dialog med byggeerhvervet, at fastsætte en frivillig 2020 klasse. Arbejdet fremskyndes således, at en frivillig lavenergiklasse 2020 kan udmeldes senest foråret 2011.

Ministeren forventer, at den nye energiklasse efter en høringsrunde kan træde hurtigt i kraft.
Definitionen af den nye energiklasse skal ske i tæt samarbejde med byggeriets parter.

Kilde: Rockwool og Økonomi- og Erhvervsministeriet.