Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: Offentliggørelse

Konkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Vær med, når de to vindere af henholdsvis det tæt-lave byggeri på fyrværkerigrunden i Seest i Kolding og etageboligerne på grunden ved Lisbjerg landsby ved Aarhus bliver præsenteret onsdag den 11. juni 2014 kl. 11.00 – 13.00 i Arkitekternes Hus, Strandgade 27 A, 1401 København K.

Download invitation

Tilmelding skal ske på konkurrencer@arkitektforeningen.dk senest den 5. juni 2014

Ved offentliggørelsen præsenteres de øvrige præmierede forslag.

Program for dagen
Velkomst v. Natalie Mossin, arkitekt MAA, formand for Arkitektforeningen

Konkurrenceresultatets overordnede temaer v. fagdommerne Ellen Kathrine Hansen, arkitekt MAA og Jan W. Hansen, arkitekt MAA

Præsentation af vinderne og øvrige præmierede forslag ved Carsten Hansen, minister for By-, Bolig og Landdistrikter

Vinderne får ordet kort

Om visionen for Lisbjerg ved Kristian Würtz, rådmand, Aarhus Kommune

Om visionen for Seest ved Jørn Pedersen, borgmester, Kolding Kommune

Afslutning ved Ole Løvig Simonsen, formand for dommerkomiteen

Som afslutning på arrangementet vil der blive serveret en let anretning.

Se alle forslag
Vinderforslagene og øvrige præmierede forslag vil være udstillet i Arkitekternes Hus fra den 11. juni – 15. august 2014.
Derudover vil alle 60 forslag kunne ses digitalt på konkurrencens hjemmeside FBAB.dk og arkitektforeningen.dk

Baggrund
Konkurrencens formål var at få realistiske bud på to typer bebyggelser, tæt-lav og etagebyggeri, som kan bidrage til at fortsætte en stærk tradition inden for dansk boligarkitektur og samtidig medvirke til udvikling af fremtidens bæredygtige almene bolig.

De to byggerier forventes at blive realiseret i løbet af 2015 og indflytningsklare foråret 2016.