Gør Boligjobordningen grøn

Regeringens nye strategi for energirenovering mangler vision for bedre, grønnere Boligjobordning.

I begyndelsen af maj kom endelig regeringens strategi for energirenovering af bygningsmassen. Strategien består af 21 initiativer, som forventes at kunne reducere energiforbruget i bygninger med 35 pct., hvilket er bydende nødvendigt, hvis Danmark nogensinde skal nå vores egne klimamål.

Borgere skal hjælpes
En strategi er imidlertid ikke nok. Energirenoveringer kommer ikke af sig selv. Hvis den enkelte borger skal motiveres til at energirenovere, skal borgeren hjælpes på vej. Boligjobordningen, hvor borgere bl. a. kan trække udgifter på renoveringer fra i skat, er et godt bud på, hvordan det kan ske.

Ordningen skal blot gøres markant grønnere og målrettes energirenoveringer, samtidig med at der gives mulighed for fradrag ved rådgivning.

Strategisk funktion
Med en sådan forbedring kan ordningen få den strategiske funktion at binde beskæftigelsesreformen, vækstplanen og ikke mindst energiaftalen sammen, fordi der både sættes gang i jobskabelse, økonomien, og der kommer handling bag de grønne visioner.

Indlægget blev bragt som læserbrev af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen i Jyllandsposten mandag d. 25. maj.

Foto: Boligbyggeri i Kolding, der i forbindelse med større renovering i 1998 fik installeret solpaneler på taget. Wikimedia Commons