Akademisk Arkitektforening

Indstil til Renoverprisen 2016For fjerde år i træk går jagten nu ind på Danmarks bedste renovering. Kender du et godt renoveringsprojekt, der fortjener anerkendelse, opfordres du til at indstille det til RENOVER prisen 2016

Frem til den 10. marts 2016 er det muligt for alle at indstille deres bud på Danmarks bedste renovering til RENOVER prisen 2016. 

Prisen blev uddelt første gang i 2013 af Realdania og GI for at bringe de gode renoveringseksempler frem i lyset, så de kan inspirere til endnu flere renoveringsprojekter. Begge glæder sig over, at de nu for fjerde gang kan uddele prisen. 

”RENOVER prisen handler om at fejre, når nogen har gjort et virkelig godt stykke renoveringsarbejde. Samtidig kan vi med prisen være med til at tydeliggøre, hvor vigtig renovering af boliger, erhvervsbyggeri og institutioner er,” siger administrerende direktør i GI Lars Axelsen, og fortsætter: ”Vi håber igen i år på mange og gode indstillinger fra såvel bygherrer som arkitekt-, ingeniør- og entreprenørvirksomheder.”

Sidste år blev der i alt indstillet 167 projekter til prisen. Heraf en del under kategorien Alment boligbyggeri, som der tidligere har været efterlyst gode eksempler på. Realdania og GI håber i år at få endnu flere indstillinger inden for denne kategori, ligesom de gerne ser flere renoveringer af parcelhuse indstillet til prisen. 

”Både de almene boliger og parcelhusene udgør en stor del af den samlede danske byggemasse, så derfor vil vi gerne se flere eksempler på, hvordan disse typer af boliger kan renoveres på flere forskellige og inspirerende måder,” siger filantropidirektør Anne Skovbro fra Realdania. 

Realdania og GI forventer også igen i år at uddele Specialprisen, som blev uddelt for første gang i 2015. Prisen gives til et projekt, der ikke nødvendigvis scorer højt på alle bedømmelseskriterierne for RENOVER prisen, men som på anden vis udviser originalitet og et mod til at gøre noget anderledes. Sidste år vandt Egebjerg Mølle Specialprisen. 

Projekter kan indstilles via hjemmesiden renover.dk. Projekter, der blev indstillet sidste år, kan også indstilles i år. De nominerede projekter offentliggøres ultimo juni. Vinderen kåres ved en prisfest den 1. september 2016.

 

Læs mere om kriterierne her

 

Foto: Herning bibliotek, der vandt RENOVER prisen 2015

 

 

 

Kommentarer