Akademisk Arkitektforening

Kritikerakademi #2Vi gentager succesen: Ny omgang af Arkitektforeningens Kritikerakademi, for dig der vil sætte arkitekturen på mediernes dagsorden. Denne gang er det i Aarhus d. 4. og 29. februar 2016. 

Arkitekturkritikken har siden 2. verdenskrig gennemlevet en gedigen forandring. I velfærdssamfundets opblomstring fyldte arkitekters kritiske røst en stor del af samfundsdebatten og mange andre debatterede arkitekternes virke. I dag er der mere stille fra arkitekternes side og kun ét stort mediehus har en egentlig arkitekturkritiker ansat. 

Det vil Arkitektforeningen gerne ændre på. Derfor har vi skabt Arkitektforeningens Kritikerakademi, hvor du som arkitekt MAA har mulighed for at være med. I 2014 var 45 MAA’ere fra hele landet igennem et intenst uddannelsesforløb. Nu gentager vi succesen. Denne gang holder vi det gratis kursus over to eftermiddage i Aarhus. Og du kan være med. 

Brænd igennem med pennen
Enten er du allerede vild med at skrive eller også vil du gerne, men har svært ved at få sat pen til papir. I hvert fald brænder du for arkitekturen og tager kritisk stilling til både arkitekters arbejde og det samfund, du som arkitekt opererer i. Hvis du vil være med til at sætte arkitekturen til debat internt i faget, men også i den bredere offentlighed, så er Arkitektforeningens Kritikerakademi noget for dig. 

Bliv inspireret og publiceret
Gennem to inspirationseftermiddage d. 4. og 29. februar 2016 i Aarhus vil du stifte bekendtskab med disciplinerne anmelderi, debat og den lokale presse og du vil få tips og tricks til, hvordan du kan skrive let, klart og forståeligt. Derudover vil du få mulighed for at få dine artikler optaget i Arkitektforeningens nyhedsbrev, på foreningens web eller i fagbladet Arkitekten. Samtidig vil du få coaching og sparring i, hvordan du kan få dine tekster til at leve videre i aviser og magasiner. 

Forløbet:
Kritikerakademiet består af to inspirationseftermiddage. Derudover vil der være hjemmearbejde efter hvert oplæg, hvor du skal skrive en tekst på ca. 500 ord. 

1. Anmelderi og arkitekturkritik
ved teateranmelder på Information og kulturkritiker Anne Middelboe Christensen og Martin Keiding, arkitekt MAA og chefredaktør på Arkitekten

Del 1
Hvordan skriver man gode anmeldelser?
Hvorfor er det vigtigt, og hvad kan kritik flytte?
Kritikkens do’s and don’ts

Del 2
Er der brug for arkitekter i den offentlige debat?
Hvordan udvælger Arkitekten temaer?
Og hvordan kommer man i bladet?

Sessionen vil svinge mellem oplæg og debat og vi slutter af med præsentation af hjemmeopgave efterfulgt af øl og sandwich.

Tid og sted:
Torsdag d. 4. februar kl. 16 – 19 i Aarhus. Nærmere location følger.

2. Debatindlæg og den lokale presse
ved Lars Trier Mogensen, chefredaktør på Føljeton og tidligere redaktør på Politiken samt chefredaktør Troels Mylenberg fra Fyens Amtsavis.

Del 1
Hvordan skriver man debatterende om arkitektur?
Hvordan kommer man igennem til spalterne?
Hvilke formater er der – og hvad er forskellen?

Del 2
Hvordan trænger man igennem til lokalpressen med en lokal vinkel?
Hvad er debatindlæg og hvad er journalistik?
Hvad vil journalister gerne dække – og hvad vil de ikke røre ved?

Sessionen vil svinge mellem oplæg og debat og vi slutter af med præsentation af hjemmeopgave efterfulgt af øl og sandwich.

Tid og sted:
Mandag d. 29. februar kl. 16-19. Nærmere location følger. 

Der vil være skriveøvelser efter hver session. Øvelserne vil blive kommenteret af kommunikationsfaglige medarbejdere i Arkitektforeningen.


Sådan kommer du i betragtning
Send en ansøgning til Karen Dyssel på mail kad@arkitektforeningen.dk senest mandag den 4. januar. 

Skriv max. 250 ord hvor du begrunder, hvorfor Arkitektforeningen bør optage netop dig på Kritikerakademiet. Vedlæg eventuelt et kort CV. For medlemmer fra Sjælland vil der være mulighed for et legat, der dækker transportomkostningerne til Aarhus. 

Skriv i din ansøgning, hvis du gerne vil søge om at få din transport dækket. 

Kritikerakademiet er et gratis medlemsgode for MAA’ere.

Kommentarer