BOLIG+

Energineutralt boligbyggeri – ja, det er muligt!

Vinderen af BOLIG+ konkurrencen om Danmarks første energineutrale etageboligbyggeri er fundet, og 60 BOLIG+ boliger skal opføres i Aalborg.

Konkurrencen blev vundet af konkurrenceholdet TEAM+ v/ Arkitema, Leif Hansen Rådgivende Ingeniører, Esbensen Rådgivende Ingeniører, Faktor 3, DONG Energy, Thornton Thomassetti, Boligforeningen Ringgården og Bau-How Danmark.

Vinderprojektet fra TEAM+ er en illustration af, hvor simpel løsningen af den stillede opgave kan være, skriver dommerkomiteen: "Samlet set udtrykker vinderprojektet en meget nøgtern vurdering af, hvad der skal til for at indfri de fem BOLIG+ dogmer, og det er det projekt, som bredest indfrier de krav, der er stillet af konkurrenceudskriverne. Ønskerne til energineutralitet, økonomi, indeklima og udviklingspotentialer er vægtet højt i forslaget og slår positivt igennem i vurderingen af forslagets kvaliteter."

Konkurrencen var udskrevet af Akademisk Arkitektforening og Ingeniørforeningen IDA i samarbejde med BOLIG+, bygherren A. Enggaard A/S og Aalborg Kommune. Dens formål har været at skabe spændende, energineutrale boliger af høj arkitektonisk kvalitet. Fem konkurrencehold var indbudt til at udarbejde forslag.

Konkurrence i to niveauer
Konkurrenceopgaven skulle besvares på to niveauer: Dels et principielt BOLIG+ energikoncept, som skal kunne stilles til rådighed for branchen som shareware, dels et konkret BOLIG+ etageboligprojekt i Aalborg. Sidstnævnte omfatter 60 energineutrale ejerboliger, i alt 7.000 m², der påtænkes opført på en byggegrund i Nørresundby ud til Limfjorden. Byggegrunden er i Aalborg Kommunes lokalplan udlagt som arkitektonisk eksperimentarium.

Realdania, Elsparefonden, EUDP og de deltagende organisationer har finansieret konkurrenceprocessen.
AA Konkurrencer har stået for konkurrencerådgivningen gennem hele forløbet.

Læs mere på www.boligplus.org.

Dommerbetænkningen kan downloades HER

Yderligere oplysninger: