Akademisk Arkitektforening

afgangsprojekt

Årgang 2017

88 arkitektstuderende tager i disse dage afgang fra Arkitektskolen i Aarhus og Kunstakademiets Arkitektskole i København, og bag de mange projekter, der vidner om faglig nysgerrighed og et socialt engagement, gemmer sig historien om et halvt års slid, om op- og nedture, og afslutningen på en årelang selvstændighedsproces. 

Nye kinesiske forstæder med bykultur og historiske rødder

I Kina foregår der en massevandring fra land til by. Med udgangspunkt i Shanghai har Lasse Lyhne-Hansen, i sit afgangsprojekt fra KADK Arkitektskolen, undersøgt en forstads-strategi, der, i stedet for at slette alt og starte forfra, relaterer sig til stedet og Kinas kultur, bygger videre på eksisterende forhold og tilbyder urbane kvaliteter.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Sammensmeltning af natur og arkitekturNaturoplevelsen ved Kalø Slotsruin på Djursland er stærk og storslået, men formidlingen af det 700 år gamle monument er blevet glemt, og ruinen fremstår som en sær virkelighedsfjern monolit på toppen af borg-øen. Katrine Rogild Herget prøver med sit afgangsprojekt ”Kalø Slotsruin – et formidlingsprojekt” fra Arkitektskolen Aarhus at råde bod på dette.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Nu indhenter virkeligheden osSå er første måned uden for skolens trygge rammer gået for de 8 afgængere, vi følger det første år af deres karriere. En masse ressourcer er brugt på traditionelle gøremål som CV-opdatering, portfolio-produktion og jobsøgning – men der er også blevet tænkt store tanker i lyset af den nye titel: arkitekt.

En refleksion over krop og bevægelse i rum

 I sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Stolen, der passer godt på kroppen


Nyuddannede arkitekter giver bud på fremtiden57 arkitekter dimitterede den 1. februar fra Arkitektskolen Aarhus. Et udvalg af deres afgangsprojekter kan ses til og med den 15. februar

Form på fremtiden - nyuddannede arkitekter udstiller


53 nyuddannede arkitekter dimitterede den 31. januar fra Arkitektskolen Aarhus. Et udvalg af deres afgangsprojekter kan de kommende uger ses på Aarhus Rådhus og i Musikhusets Foyer.

Det seneste halve år har alle Arkitektskolens studerende arbejdet med Aarhus som tema. Det betyder også at mange af de afgangsprojekter, der den kommende tid kan opleves i Trafikhallen på Aarhus Rådhus og i Musikhusets Foyer tager Aarhus under behandling.

Pris og legater til nyuddannede fra Arkitektskolen AarhusFredag den 4. februar fik 43 nyuddannede arkitekter fra Arkitektskolen Aarhus overrakt deres afgangsbeviser. I den forbindelse blev der også uddelt en pris samt to legater. 


CEBRA-prisen er indstiftet af den århusianske tegnestue Cebra og tildeles et projekt, ”der har formået at udfordre arkitekturens virkefelt og afgrænsninger.

Studioplex: internationalt forum for ung innovation12 af de fremmeste eller mest innovative projekter, udviklet af arkitektstuderende fra nogle af verdens mest progressive arkitektskoler, blev præsenteret og diskuteret på symposiet Studioplex, der

Udgiv indhold