Akademisk Arkitektforening

almen

Fremtidens almene bolig til debat

Bæredygtighed, fællesskab og stram økonomi var blandt kernetemaerne, da resultatet af konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig blev diskuteret i forbindelse med åbningen af en udstilling af samme navn.

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Almene boligselskaber bør værne om arkitekturen, når de renovererSBi har evalueret 10 renoveringer af almene boligbebyggelser, som har fået støtte fra Landsbyggefonden. Evalueringen viser, at boligkvaliteten generelt er forbedret betydeligt i de renoverede bebyggelser, men også at boligselskaberne kunne opnå bedre resultater, hvis de var mere opmærksomme på bebyggelsernes oprindelige arkitektoniske kvaliteter.

Byggeven hjælper med renoveringenNy hjemmeside vil klæde beboerrepræsentanter i almene boligafdelinger på til at tackle renoveringssager, så samarbejdet mellem beboere, rådgivere og administration bliver bedre. 

Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig: OffentliggørelseKonkurrencen om fremtidens bæredygtige almene bolig er nu afgjort og vinderne fundet blandt 60 forskellige, velovervejede og nytænkende bud på, hvordan den almene bolig fortsat kan bidrage til den danske boligtradition mange år ud i fremtiden.

Projekt i Ballerup vinder Nordic builtLondon-arkitekten Adam Khan vinder med et projekt til bæredygtig renovering af Ballerup Ejendomsselskabs boligafdeling, Ellebo, Nordic Built Challenge – en international designkonkurrence for bæredygtig renovering af fem bygninger i de fem nordiske lande.

Almenboliger er fælles velfærdBent Madsen, administrerende direktør i Danmarks Almene Boliger fortæller her om nogle af de udfordringer og perspektiver, konkurrencen om Fremtidens bæredygtige almene bolig bygger på og skal løfte.


”En grundopgave i den danske model for almene boliger er at sikre gode boliger i blandede boligområder, så de mindre og mindst ressourcestærke familier bor dør om dør med mere ressourcestærke familier.

Udgiv indhold