almen bolig

Kolding og Aarhus bærer den almene bolig ind i det 21. århundrede

Konkurrencen om Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig er nu afgjort. Bæredygtighed og fællesskaber er i fokus i de to vinderprojekter

Højere krav til renoveringssager

Uden en skarp profil og præcise bud på løsninger kommer man ikke i betragtning som arkitekt, for bygherrerne er blevet mere krævende, når det fx gælder energirenovering i det almennyttige byggeri.

Arkitekturens Dag 2011

Årets tema for Arkitekturens Dag den 30. september 2011 var ”Kvalitet i de almene boligkvarterer”.

Dette kunne du opleve på Arkitekturens Dag

Task force: Kvalitet i almene boligkvarterer

Hvordan arbejder vi for at synliggøre kvaliteterne i og genskabe tidligere tiders respekt for det støttede byggeri? I 1960erne og 70erne blev der bygget 600.000 almene boliger. Byggeriet hvilede på en vision om lys, luft, plads og modernitet. Mange af byggerierne er af en høj kvalitet.

Hjemme i historien

Boligstafet: Thomas Martinsen, direktør i Dansk Bygningsarv har fået depechen af Morten Kold, kreativ direktør hos idébureau 2+1. Her er hvad Thomas Martinsen har svaret på spørgsmålet: Hvad er en god bolig for dig - og for andre?

En bolig er et sted, mens et hjem mere er en følelse.

Det mener Arkitektforeningen om boligforlig 2010

Mandag den 8. november indgik regeringen et nyt boligforlig med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre som et led i finanslovsforhandlingerne.

Formand for Arkitektforeningen, Natalie Mossin siger:

”Der er for lidt luft under vingerne i boligforliget. Det er fortsat lejernes egne opsparede penge, aftalens parter fordeler.

Her føler jeg mig hjemme

Arkitektforeningen har sat gang i en stafet om boligforlig 2010 med spørgsmålet Hvad er en god bolig for dig - og for andre? Den første person der får depechen er administrerende direktør i KAB, Jesper Nygård:

Som direktør for KAB, der har det daglige ansvar for ca. 50.000 almene boliger i hovedstadsregionen, har jeg gjort mig mange tanker om, hvad der er en god bolig.

Udgiv indhold