arkitektforeningen

Ny Generalsekretær og en genvalgt formand

På Den Europæiske Arkitektforenings årlige generalforsamling var der valg til både formandspost og ny generalsekretær.

Her kan du se alle konkurrenceforslagene

Arkitektforeningens ny digitale galleri er åbnet.

Arkitektforeningen har nu slået dørene op for et nyt digitalt galleri på hjemmesiden, og her viser konkurrenceafdelingen lige nu to udstillinger om de afsluttede åbne konkurrencer, ”Helhedsplan for Rødovre Syd” og ”Udvidelse af Falkonergårdens Gymnasium”. Fremover vil forslag fra alle åbne konkurrencer blive udstillet  på Arkitektforeningens digitale galleri.

Inspiration

Lad dig inspirere af relevante links til bøger, foredrag, radioudsendelser mm. om forstaden.

BØGER

Drømmen om Gladsaxe - En krønike om forstaden, der forandrede Danmark.
Asger Liebst Gyldendal 2006, 240 sider, illustreret

Hvem opfandt parcelhuskvarteret? - Forstaden har en historie - Plan og boligbyggeri i danske forstadskvarterer 1900-1960.

Nye boliger til Frederiksbergs ældre

CUBO Arkitekter, Force4 Architects, ingeniørfirmaet Dominia og Henrik Jørgensen Landskab vinder totalrådgivningskonkurrencen om Kredsens Hus.

Frederiksberg Kommune har netop offentliggjort vinderne af projektkonkurrencen om at opføre det nye Kredsens Hus med 60 nye plejeboliger og tilhørende udearealer, som skal erstatte det eksisterende Kredsens Hus.

Vinderforslaget består af en K-formet bygning af høj arkitektonisk kvalitet.

Medlemsrabatter

Som medlem af Arkitektforeningen kan du få rabat på bøger og tidsskrifter, tegneartikler, foreningens ferieboliger, forsikring, hotelbesøg, entré til museer samt møbler og design.

Kan man være Arkitekt MAA – og døv?

Jens Nielsen er arkitekt MAA med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 2007 – og født døv. Han er en engageret, initiativrig og samarbejdsglad arkitekt, der gør sit bedste for at følge med i, hvad der sker inden for arkitektfaget, men han har svært ved at finde et job – måske fordi han er døv?

Nyt fagligt samarbarbejde mellem AA og IDA

Arkitektforeningen og Ingeniørforeningen i Østjylland har besluttet at udvikle samarbejdet omkring en række faglige arrangementer i fremtiden.

”Vi har i AAØ taget initiativet for at sætte fokus på den integrerede designproces - det kreative samarbejde mellem arkitekter og ingeniører” siger Rie Øhlenschlæger, AplusB, fra ledelsen i AAØ, og tilføjer:

”IDA Østjylland og AAØ har et fælles ønske om at styrke den konstruktive dialog mellem faglighederne.

Valg til repræsentantskab 09

Nu er det snart tid til valg af Arkitektforeningens repræsentantskab og lokalledelser. Repræsentantskabet er AAs øverste myndighed og er sammensat af 52 MAAere fra hele landet samt fire studentermedlemmer.
Lokalledelsernes opgave er at knytte forbindelser mellem MAAere lokalt gennem bl.a. faglige debatmøder, fyraftensmøder, studieture, sociale arrangementer og meget mere. Som medlem af repræsentantskabet deltager man i repræsentantskabets årlige møde. Valgperioden er 2 år.

Hvordan bliver man valgt?

Udgiv indhold