Arkitektur & Bæredygtighed

Natalie Mossin i Altinget: Vi har brug for politisk vilje hjemme for at kunne levere ude

Arkitekturen har mulighed for at indrette et globalt samfund, der støtter op om FN’s bæredygtighedsmål. Men hvis ikke rammerne er på plads hjemme, bliver det svært at levere ude, skriver Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen.

Julien De Smedt

JDS / Julien De Smedt Architects is a multidisciplinary office that focuses on architecture and design, from large scale planning to furniture.

Projektgruppe Doppelt V

Bliv medlem
Formålen er at udvilkle arkitektoniske koncepter som skal fokusere både på bæredygte arkitektur og miljø. Desuden er gruppen interesseret i at arbejde sammen med forskellige faggrupper.

Legat til studier af grønne byrum

Anna Aslaug Lund, arkitekt MAA modtog i foråret 2012, 15.000 kr fra Lemvigh-Müller Fonden. Arkitektforeningens legatudvalg bevilgede hende legatet til studierejse/studier af grønne gaderum i Portland, Oregon.

Hvorfor valgte du at rejse til Portland?

Dansk børnehave vinder nordisk arkitektpris

I weekenden var over 500 nordiske arkitekter samlet i Imperial i København for at hylde bæredygtig arkitektur. Ved samme lejlighed blev White Green Awards 2012 uddelt, og Børnehuset Østerled i Hedensted Kommune vandt prisen.

Ny generation af Arkitektur + Energi

A+E:3D version 1.0 er nu på banen og kan downloades fra www.apluse.dk.

Af arkitekt MAA Vibeke Grupe Larsen

Energikrav - en mulighed, ikke en begrænsning!

Skærpede energibestemmelser stiller skærpede krav til arkitekter. Men det behøver ikke at betyde begrænsning.

2020 energiklasse lige på trapperne

Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen lover en frivillig 2020 kategori for bygninger senest foråret 2011

Med en frivillig 2020 klasse kan Danmark bliver et af de første lande i Europa til at konkretisere energikravene til fremtidens bygninger.

I forbindelse med høringen af BR10 i maj 2010 påpegede Arkitektforeningen og en række andre af byggeriets organisationer, at det er et problem, at det nye bygningsreglement BR10 ikke indeholder en

Nu bygges fremtidens etagebyggeri BOLIG+

Nu bliver fremtidens boligbyggeri til virkelighed.
Ejendomsselskabet Realea A/S og entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S er gået sammen om at realisere det ambitiøse projekt BOLIG+ langs havnefronten i Aalborg. BOLIG+ bliver Danmarks første aktivt energiproducerende, energineutrale etageboligbyggeri og har samtidig fokus på sunde boliger, perfekt indeklima og livskvalitet.

Udgiv indhold