Akademisk Arkitektforening

arkitekturpolitik i kommunerne

Natalie Mossin i Altinget: Kære Ole Birk Olesen - arkitekturpolitik er ikke smagsdommeri


DEBAT: Arkitekturen skal behandles som al anden form for politik, mener Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen. Hun beder Ole Birk Olesen (LA) om at tage ansvar for området som den centrale aktør, han er.

Af Natalie Mossin, formand.
Debatindlæg i Altinget.

Haderslev Kommune sætter arkitekturen i fokusHaderslev Byråd vedtog tirsdag den 26. januar 2016 kommunens første arkitekturstrategi. Målet er at sætte fokus på kvaliteten af de fysiske omgivelser, som et vigtigt element i at udvikle en attraktiv og konkurrencedygtig kommune. Strategien handler om arkitektur i bred forstand, fra trapper og belægninger over bygninger til parker, veje og landskaber i hele Haderslev Kommune. 

Opsamling fra konference om Arkitekturpolitik

Vejle bringer forskning ind i en kommunal hverdagI Vejle Kommune har man med stor succes tilknyttet en erhversPhd for at kvalificere den kommunale arkitekturpolitik i forstæderne og for at bygge bro til forsningsinsitutionerne. 

Fem kommuner nomineret til arkitekturpris

14 kommuner. Eller godt halvdelen af de kommuner, som har eller er i gang med at udvikle en arkitekturpolitik, har indstillet den til Kulturministeriets nye arkitekturpris.

Nu er fem af dem udvalgt af et forbedømmelsesudvalg til at være med i opløbet til at vinde prisen, som uddeles d. 26. marts i forbindelse med en konference om netop kommunale arkitekturpolitikker. 

Arkitektur på dagsordenen op til kommunalvalget


 

I Arkitektforeningen vil vi sætte fokus på væsentligheden af kommunale arkitekturpolitikker frem til efterårets kommunalvalg. Det er Arkitektforeningens klare holdning, at alle kommuner skal være forpligtiget til at udarbejde en arkitekturpolitik. 

Sådan styrkes den sjællandske vækstGennem grønne forretningsmodeller, anlægsinvesteringer og miljøteknologi skal den sjællandske vækst styrkes.

Regelforenkling i kommunernes lokalplanlægning

Enklere regler i den kommunale planlægningHar New Public Management forvrænget fokus i byplanlægningen? Og er dagens planlæggere rigtigt klædt på til at agere i den stigende kompleksitet på byudviklingsområdet?


Bureaukrati og et omfangsrigt regelsæt bliver ofte set som en af de største udfordringer for de kommunale planlæggere. Arkitektforeningen sætter derfor fokus på emnet med et halvdagsseminar den 19. februar kl. 13-17 i Arkitekternes hus.

Stedsans i byplanlægningen


Skab identitet med en nyudviklet stedsans. Med det budskab indledte Thomas Martinsen, direktør i Dansk Bygningsarv en kronik i Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag den 25. juli.

Udgiv indhold