Akademisk Arkitektforening

bevægelse

En refleksion over krop og bevægelse i rumI sit afgangsprojekt, RUMTID, fra Arkitektskolen Aarhus har Mie Dinesen forsøgt at gøre et abstrakt emne som bevægelse synligt samt at formidle det på en visuel måde, der kan anvendes af andre.


Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Nytænk skolegårdenMed kampagnen Drøn på skolegården inviterer Realdania, Kræftens Bekæmpelse og Lokale og Anlægsfonden nu alle landets kommuner og skoler til at deltage i et udviklingsforløb, der har som ambition at udvikle og realisere innovative, overraskende og eksperimenterende projekter, der kan sætte en ny dagsorden for, hvordan skolens udearealer kan aktiveres som ramme om mere leg og bevægelse. Både i og efter skoletid.

Genopfind arkitektens rolleArkitekter har potentiale til at skabe store forandringer gennem små ændringer, så arkitektens rolle skal række langt videre end form og funktion. Midlerne er lokal forankring, informationsteknologiens muligheder og anarkisme. Interview med den spanske arkitekt, Belinda Tato fra Ecosistema Urbano.

Vil du designe multibaner?Arkitekter og designere inviteres til at deltage i et projektforløb der skal udvikle nytænkende multibaner i høj kvalitet - både når det gælder form og funktion.


Lokale og- Anlægsfonden, der står bag projektet, inviterer op til fem teams, der på baggrund af en ansøgningsrunde udvælges  til at deltage i en udviklingsproces med Lokale- og Anlægsfonden som tovholder og sparringspartner.

Urban jungle på CarlsbergInstallationen "Under Halvtaget", der består af 3.500 reb ophængt i et gigantisk halvtag blev indviet på Carlsberg torsdag den 9.december. 


Projektet er det tredje af tre byrum på Carlsberg hvor der eksperimenteres med midlertidige installationer, som skal gøre det attraktivt at opholde og bevæge sig i de offentlige rum mellem de gamle bryggeribygninger.

Fokus i dette projekt har været at udnytte et eksisterende halvtag til at skabe opleve

Udgiv indhold