Akademisk Arkitektforening

BYLYD

Ny podcast: Hvad gør megabegivenheder ved byen?

I London førte værtsskabet for OL til permanente ændringer for fattige kvarterer. I Rio blev fattige områder simpelthen revet ned og beboerne flyttet væk. Og da København var på falittens rand i halvfemserne, var det måske Kulturby, der gav os et helt nyt syn på byens potentialer, som senere er blevet forløst. Arkitekturens lydmedie, BYLYD, undersøger i deres nyeste podcast, hvad det kan betyde for en by, når megaevents kommer til.  

Selvbyggerdrømme


Tankefuld, Svendborg. //Foto: Mads Claus Rasmussen

LYT: Når selvbyggere får frie rammer

Mor, far og to børn i en skurvogn, midt på en pløjemark. Uden strøm, uden vand og med en baby på vej.

Sådan er virkeligheden for Emil Andersen. Det er en otte år gammel drøm der går i opfyldelse. Drømmen om selv at bygge, om åbne vidder, højt til loftet og et hjem med fantasien og æstetikken i højsædet.

BYLYD går på jagt efter den tabte lyd

Copenhagen Architecture Festival sætter i år særligt fokus på lyd og arkitektur. Og som optakt har podcasten BYLYD lavet et afsnit om samme tema. Hør, hvad akustikken betyder for en blind, og hvorfor Gehl ikke er Gud, når det kommer til høje lyde i byens rum.

BYLYD om anti-terrorarkitektur

Denne udgave af arkitekturpodcasten BYLYD ser på, hvordan arkitektur kan bidrage til at skabe balance mellem sikkerhed, tilgængelighed og skønhed i bygninger og byens rum. Hør blandt andet langt interview med Bjarne Hammer fra schmidt hammer lassen architects om den nye Internationale Krigsforbryderdomstol i Haag. 

BYLYD på flugt

Arkitektforeningen har indgået et samarbejde med arkitekturpodcasten BYLYD. Det betyder nye afsnit om arkitektur og by hver fjortende dag - i hele 2016. Årets første podcast handler om flygtningearkitektur. 

I årets første afsnit stiller BYLYD skarpt på flygtningelejren som by og på de potentialer, arkitekturen kan have for at forbedre asylansøgeres vilkår og integration, både herhjemme og i den store verden. 

Udgiv indhold