byrum

Arkitekt MAA'er: Byrum kan påvirke madvaner og sundhed

Byrummet og det lokale spiller en stor rolle for det sunde og aktive liv. Det er muligt at tage kontrol over, hvad vi spiser, og hvordan det produceres.

Video: Hvad er et godt mødested?

350 vidt forskellige mennesker var samlet til middag i Allinge for blandt andet at tale om mødesteder. Naturligt lys, markeringer af mødesteder, åbne steder og mere intime steder blev nævnt som nogle af de ting, der påvirker vores lyst til at bruge stedet. Se denne  korte video, hvor vi møder en del af de spisende.

Vask dagens problemer væk i ren æstetik

Winter City

Turismedominerede rum

Arkitekt MAA Jens Christian Pasgaard forsvarede i efteråret ph.d.-afhandlingen Tourism and Strategic Planning. Afhandlingen er udført for Center for Byplanlægning under Institut 3 på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Hvad handler din ph.d. om, og hvilke problemstillinger har du arbejdet med?

København - Hamborg t/r

29. november 2012 tog Givrum.nu og 50 københavnske projektmagere på studietur til Hamborg under projektet CityLink for at skabe netværk og grobund for kulturelle projekter på tværs af Fermern bæltet.

Af arkitekt MAA Tyra Dokkedahl

Cykelrute på tværs af kommunegrænser

Hverdagsarkitektur: På Frederiksberg kaldes den Den Grønne Sti, på Nørrebro hedder den Nørrebroruten. Den gamle jernbanerute indeholder i dag både cykel og gangsti, så borgerne i København og på Frederiksberg kan bevæge sig gennem byen, på tværs af kommunegrænser, uforstyrret af biltrafikken. Arkitektforeningen har talt med Niels Jensen, trafikplanlægger fra Københavns kommune.

Af Gunhild Askehave, stud.arch MAA

Legat til studier af grønne byrum

Anna Aslaug Lund, arkitekt MAA modtog i foråret 2012, 15.000 kr fra Lemvigh-Müller Fonden. Arkitektforeningens legatudvalg bevilgede hende legatet til studierejse/studier af grønne gaderum i Portland, Oregon.

Hvorfor valgte du at rejse til Portland?

Hæder til Rabalder Parken i Roskilde

Roskilde Kommune vinder Byplanprisen 2012

Den 4. oktober fik Udvalgsformand Torben Jørgensen fra Roskilde Kommune overrakt årets Byplanpris for Rabalder Parken i Musicon.

Gode byrum giver nyt liv

Udgiv indhold