film

Startskud til Copenhagen Architecture Festival

Onsdag den 9. marts åbnede Copenhagen Architecture Festival med det hidtil mest ambitiøse program, der i år også foregår i Aarhus og Aalborg. Med sin stærke publikumsappel og mange medarrangører, har festivalen for længst bevist, hvor stor betydning arkitekturen har for vores liv. Arkitektforeningen bidrager ved en række arrangementer.

Arkifilm på dox

Det er DOX-tid, hvilket betyder, at de kommende dage står i dokumentarfilmens tegn, og der er gode sager på plakaten for arkitektur-aficionadas

Igen i år bevæger CPH:DOX sig ud af biografens rammer og ind i byrum, lejligheder, en moske og under en bro, så der er rig mulighed for at opleve filmmediet live i arkitekturen. Og så er der naturligvis også dokumentarer, der handler om de omgivelser, vi lever i. Her er et udpluk:

Det skal jeg se på Copenhagen Architecture Filmfestival

Konstitueret direktør i Arkitektforeningen Annette Blegvad glæder sig til Copenhagen Architecture Festival, og fortæller her, hvad hun glæder sig til at se

Copenhagen Architecture FestivalxFILM, der skydes i gang torsdag, byder på flere end 70 film og arrangementer i København og Aarhus. Hvis du har brug for en guidende hånd gennem junglen, er her mit udpluk af seværdige film.

Et stærkt urbant fællesskab

Filmen The Stitch fortæller om ny arkitektur til velfærd: Multigenerationshuse midt i byen syer mennesker sammen i et socialt fællesskab, og hvor det enkelte er et aktiv, som bidrager til udviklingen af velfærdssamfundet.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Fem visioner for fremtidens Danmark

Vinderfilmene fra Kunstfondens konkurrence ’Kan vi tegne et nyt land’ har netop haft premiere på Filmskolen i København

Hvem har mod og evner til at anvende tidens største udfordringer som en ressource i dagens Danmark? Den udfordring gav Kunstfonden tidligere på året med idékonkurrencen Kan vi tegne et nyt land arkitekter, designere, planlæggere mfl. Fem filmprojekter blev i september udvalgt og d. 2.

Film: Derfor er jeg arkitekt MAA

Byer for mennesker

Gehl Architects og Arkitektforeningen inviterer til eksklusiv forpremiere på instruktøren Andreas Møl Dalsgaards dokumentarfilm The Human Scale, der handler om Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst. Det sker på Arkitekturens Dag i Arkitekternes Hus mandag den 1. oktober 2012

Er du TV2s nye TV-arkitekt

TV2 leder efter den nye arkitekt / designer til et helt nyt boligprogram, der kan se nye muligheder i gamle rum.

Du skal kunne komme med kreative og anderledes løsninger til forandring af boliger, hvor ejernes behov har ændret sig.

Hvis det er dig, så skriv til bolig@gong.nu

Send gerne en kort beskrivelse af dig selv, et billede og kontakt information.

Arkitektur i live

Se Arkitektur i live på DRK fra mandag den 9. januar kl. 19.50 og hver aften hele ugen.

Dansk Arkitektur Center og Filmbureauet har produceret Arkitektur i live - seks korte filmfortællinger om den arkitektur vi bor i, arbejder, og bevæger os i til dagligt.  En række portrætter af arkitekturværker, vist gennem de mennesker der gør arkitekturen til en levende størrelse.

Læren fra Det Nordiske køkken

Udgiv indhold