fremtid

Glæden ved at bygge alment

Almenbyggeri betyder i bund og grund at skabe en god bolig for den, der skal bo der. En almengyldig bolig, hvor almindelige indkomster rækker og længslen efter det menneskelige og levende får lov at udfolde sig. Arkitektforeningen har talt med partner i Vandkunsten, arkitekt MAA Jens Thomas Arnfred og indehaver af ONV, arkitekt MAA Søren Rasmussen om det almene boligbyggeri.

Af Eva Bjerring

Byen 2025 med fællesskab i centrum

By- og boligminister Carsten Hansen nedsætter ny tænketank, der skal se på fremtidens by som ramme for det gode liv med plads til alle. Heri skal 18 arkitekter, debattører og bypolitiske eksperter give deres bud på BYEN 2025

Fremtidens byer skal være rammen om fællesskab, nærhed og mangfoldighed. De skal sikre borgerne et godt liv og give plads til forskellighed, tryghed og kreativ udvikling af mennesker og ideer.

Gør plads til De 8

I januar dimitterede 8 unge kvinder fra KADK’ s afd. 5. De har fulgtes ad i studiet, hjulpet hinanden og nu står de ansigt til ansigt med arkitektfaget og en karriere. Arkitektforeningen fulgte dem det første halve år efter afgang: Hvad drømmer de om? Finder de arbejde? Kan de holde kontakten? Og hvad kan de videregive af inspiration til alle de etablerede i faget?

De skal designe Fremtidens Forstad i Vejle

TRANSFORM, SLA, Grontmij og Social Action har vundet arkitektkonkurrencen om Søndermarken – Fremtidens Forstad.

Et enigt dommerpanel udtaler, at vinderne har på overbevisende måde præsenteret nogle visionære bud på en nytænkende og bæredygtig udvikling af Søndermarken.

Forslaget indeholder tre hovedelementer:
Almindinger, Grønlandsvej, samt ideer til konkrete, nye mødesteder, blandt andet styrkelse af det lokale bydelscenter.

Udgiv indhold