historie

Arkitekter til tavlen

Få undervisning af en arkitekt, eller tag på besøg på en tegnestue. I samarbejde med Dansk Arkitektur Center vil Arkitektforeningen gøre afstanden mellem professionelle arkitekter og danske folkeskoleelever kortere.

Hele verdens H.C. Andersen

Siden Odense Bys Museer og Odense Kommune i samarbejde med Realdania den 2. september udskrev den internationale idékonkurrence House of Fairytales, er godt 1000 tilmeldinger fra hele verden strømmet ind.

I alt er der kommet 969 registrerede tilmeldinger* fra 64 lande. Den 10.12 er der modtagelsesfrist for konkurrenceforslag.

Arkitekter søges til herregårdsprojekt

Rådgivere søges til Fremtidens Herregårde

I september blev 12 projektidéer udvalgt til videreudvikling i Fremtidens Herregård. Nu søger kampagnen rådgivere, der kan bistå den videre udvikling af projektideerne.

Siden starten i 2008 har Fremtidens Herregård givet støtte til 24 projekter, der med nye initiativer er med til at sikre og udvikle herregårdenes kulturarv og skabe større livskvalitet i landdistrikterne.

Lykkelig i en toværelses

Golden Days: Kan man være lykkelig i en toværelses? Sådan rigtig lykkelig. Far, mor og klædeskab. På 58 m2? Det satte Arkitektforeningen sig for at undersøge på en torsdag eftermiddag med kirsebærvin, kiksekage og et tilbageblik på 1950ernes familiebolig i Bygningskulturens Hus.
Ja! I hvert fald hvis man spørger de mange, der denne torsdag var dukket op til arrangementet 'To værelser med eget bad og centralvarme' i Nyboders gamle pigeskole.

Fremtidens byggeri skal søges i fortiden

Hans Munk Hansen er arkitekten, der kan trække godt 70 fagfæller af huse en iskold februar-aften. De var kommet for at høre om at bygge med lokale materialer i 4 verdensdele og for at nyde tegninger fra før teknologien tog over. Talte fortidens stemme, eller var det faktisk fremtiden der kaldte?

Reportage af Lena McNair

Nye kongelige bygningsinspektører

Der er nu udpeget seks kongelige bygningsinspektører af Styrelsen for Slotte & Kulturejendomme
.

De kongelige bygningsinspektører har til opgave at udføre bygningssyn og gennemføre vedligeholdsopgaver og om- og tilbygningsprojekter på statens fredede bygninger og andre statslige bygninger, som har arkitekturhistorisk og kulturel betydning. Desuden skal bygningsinspektørerne fungere som statens konsulenter i sager vedr. kirkebygninger.

Parcelhushavens historie

60 % af danskerne bor i parcelhuse og enfamiliehuse. De har alle have. Husene er begyndt at få deres historie – men hvad med alle haverne? Dem er der nu kommet en bog om, skrevet af etnologen Helle Ravn der i mange år har forsket i danske haver, både by og land.

Genanvendelse af kulturarven?

Hvorfor har Lunds Kommune ikke – inden salget af bygningen – ladet vurdere, hvad bygningen egentlig egner sig til? spørger redaktør på Forlaget Tegl, arkitekt MAA Susanne Ulrik i sit debatoplæg om genbrug af Landsarkivet i Lund.

Hjemme i historien

Boligstafet: Thomas Martinsen, direktør i Dansk Bygningsarv har fået depechen af Morten Kold, kreativ direktør hos idébureau 2+1. Her er hvad Thomas Martinsen har svaret på spørgsmålet: Hvad er en god bolig for dig - og for andre?

En bolig er et sted, mens et hjem mere er en følelse.

Udgiv indhold