indkøb

Danskerne vil ikke have hypermarkeder

Vi behøver ikke vente på opførelsen af hypermarkeder for at se, hvordan danskerne vil reagere.

- Debatindlæg af Jane Sandberg, direktør i Arkitektforeningen, bragt i Børsen d. 8. april 2014

Produktivitets-anbefaling kan tage livet af byerne

Arkitektforeningen skriver i dag, sammen med De Samvirkende Købmænd og 48 organisationer, under på en erklæring til Miljøminister Kirsten Brosbøl, der fraråder regeringen at følge Produktivitetskommissionens anbefalinger om at lempe planlovens bestemmelser om placering og størrelse af butikker.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Det handler jo ikke kun om penge

John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, fortæller om bæredygtig vækst, hypermarkeder og hvad danske købmand ønsker sig af arkitekterne.

De Samvirkende Købmænd lancerer i samarbejde med Arkitektforeningen prisopgave om shoppingmuligheder i Danmarks bykerner. Prisopgaven udskrives på MAA-konferencen i København fredag d. 1. november.

Hvad betyder vækst for De Samvirkende Købmænd?

I fremtidens butikscenter går vi på museum

Hverdagens arkitektur: Selv om det langsomt bliver almindeligt at købe ind på internettet, lever konceptet butikscenter i bedste velgående. Arkitektforeningen har talt med to arkitekter, der har stor erfaring med at designe indkøbscentre: Lars Levin arkitekt MAA og partner/direktør hos AK83 Arkitektkontoret A/S og Kim Holst Jensen, arkitekt MAA og partner hos schmidt hammer lassen architects.

Af Cæcilie Skovmand

Udgiv indhold