Akademisk Arkitektforening

KADK

Provinsen: Døde trinbræt-byer eller udviklingsmekka?Alle taler om provinsen. Men de færreste siger noget konkret om provinsens tilstand og fremtidsperspektiver

Arkitektforeningen og KADK inviterer til symposium med debat om den danske provins, hvor forskere, studerende og politikere vil diskutere provinsens tilstand og udviklingspotentialer anno 2015.

Ny struktur skal løse ledighedsknuden


Flere og mere specialiserede kandidatprogrammer samt karrieresamtaler er nogle af de redskaber, KADK vil bruge for at nedbringe ledigheden blandt dimittender. God ide med karrieresamtaler, lyder det fra de studerende selv.
 

Ny hverdag på HolmenBåde studerende og medarbejdere møder en forandret hverdag, når KADK lancerer sin nye struktur fra studiestart 2014. Syv nye institutter samler uddannelsernes DNA: praksis, videnskab og kunst. 

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Opfylder nyuddannede arkitekter markedets behov?Undersøgelse skal afdække om nyuddannede arkitekters kompetencer matcher arbejdsgivernes behov.

En undersøgelse blandt arkitekter, der er uddannet i perioden 2006 – 2012, skal vise, om der er et tilstrækkeligt match mellem nyuddannedes kompetencer og arbejdsgivernes forventninger og behov.

Underskud med konsekvenser på KADKKunstakademiets Arkitektskole har lige nu et underskud på over 8 millioner kroner. Det går blandt andet ud over antallet af undervisningstimer. ”Dyrt at spare på viden”, siger formand for Arkitektforeningen, Natalie Mossin.


I 2011 vedtog den tidligere regering, fusionen mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Det Kongelige Danske Kunstakademis Konservatorskole.

Plads til overraskende arkitektur i byrummet


Frederik Wozniak Laursens afgangsprojekt fra Arkitektskolen Aarhus udspringer dels fra interessen for at undersøge bygningers rumligheder og dels fra refleksionen over, hvordan vi bebygger og udvider vore byer.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Det tabte landMed sin afgangsopgave fra Kunstakademiets Arkitektskole viser Anders Liisberg-Larsen, arkitekt MAA, hvordan arkitekturen i fremtiden kan kvalificere et nyt dansk landskab og øge den rekreative værdi i Udkantsdanmark.


Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Nye kinesiske forstæder med bykultur og historiske rødder

I Kina foregår der en massevandring fra land til by. Med udgangspunkt i Shanghai har Lasse Lyhne-Hansen, i sit afgangsprojekt fra KADK Arkitektskolen, undersøgt en forstads-strategi, der, i stedet for at slette alt og starte forfra, relaterer sig til stedet og Kinas kultur, bygger videre på eksisterende forhold og tilbyder urbane kvaliteter.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Arkitektur – Retur: Oplevelser fra et studieophold i Wien

På et af verdens største og ældste kunstakademier, Akademie der Bildende Künste i Wien, helt oppe i den pompøse bygnings tårnkamre, gemmer der sig en lille afdeling for arkitektur. Dér har jeg tilbragt et semester og lært lidt om, hvad det vil sige at studere arkitektur i Europa i dag. 

Af Gunhild Askehave, stud.arch.MAA (foto)

Sammensmeltning af natur og arkitekturNaturoplevelsen ved Kalø Slotsruin på Djursland er stærk og storslået, men formidlingen af det 700 år gamle monument er blevet glemt, og ruinen fremstår som en sær virkelighedsfjern monolit på toppen af borg-øen. Katrine Rogild Herget prøver med sit afgangsprojekt ”Kalø Slotsruin – et formidlingsprojekt” fra Arkitektskolen Aarhus at råde bod på dette.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Udgiv indhold