karriere

Fra konfetti til katastrofe i den kreative klasse

Hvad sker der med ens identitet, når man uddanner sig til et job, der ikke eksisterer?  Med finanskrisen som fundament og arkitekturen som omdrejningspunkt rejser arkitekt MAA Rasmus Graakjærs debutroman netop det spørgsmål

Legatmodtagere samlet for første gang

Tirsdag d. 25. marts var modtagerne af Dreyers Fonds legat til nystartede arkitektvirksomheder samlet for første gang.

De forventningsfulde legatmodtagere fra BCVA, WE architecture, Planværkstedet, POINT, Thorborg Skovsted Johansen, Over Byen Arkitekter og Norrøn mødtes for første gang med deres mentorer til workshop i Arkitekternes Hus d. 25. marts.

De 8 om sommeren

Sommeren kom og der er skred i tingene blandt De 8, gruppen af unge kvindelige arkitekter MAA fra afgangskuldet i vinteren 2013, som vi fulgte det første halve år efter deres kandidateksamen.

De har travlt de unge kvinder. Med kunstprojekter, konkurrencer, jobsøgning og portfolier.

Nu indhenter virkeligheden os

Så er første måned uden for skolens trygge rammer gået for de 8 afgængere, vi følger det første år af deres karriere. En masse ressourcer er brugt på traditionelle gøremål som CV-opdatering, portfolio-produktion og jobsøgning – men der er også blevet tænkt store tanker i lyset af den nye titel: arkitekt.

Gør plads til De 8

I januar dimitterede 8 unge kvinder fra KADK’ s afd. 5. De har fulgtes ad i studiet, hjulpet hinanden og nu står de ansigt til ansigt med arkitektfaget og en karriere. Arkitektforeningen fulgte dem det første halve år efter afgang: Hvad drømmer de om? Finder de arbejde? Kan de holde kontakten? Og hvad kan de videregive af inspiration til alle de etablerede i faget?

Små karriereskridt ad gangen - Nikoline Dyrup Carlsen

Små karriereskridt ad gangen - Allan Lyth

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men hvordan får man lige taget de første skridt på vejen derhen? Arkitektforeningen har talt med en række arkitekter om deres erfaring med at få startet karrieren efter afgang. Andet interview i rækken er med Allan Lyth, arkitekt MAA med afgang i 2008, indehaver af egen virksomhed.

Af Gunhild Askehave

Små karriereskridt ad gangen - Marie Brøndum Nielsson

Tiden umiddelbart efter afgang er præget af forventning. Nu venter drømmejobbet – men de fleste oplever at skulle tage små karriereskridt ad gangen. Arkitektforeningen har spurgt en række medlemmer om, hvordan deres faglige vej forløb i årene lige efter afgangen.

Af Gunhild Askehave

Funktionens og hverdagens arkitekt

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer. Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt?

Da kvindelige arkitekter var få

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Fjerde interview i rækken er med Margot Lindegaard, arkitekt MAA, årgang 1932 med afgang 1977.

Af Lena McNair

Udgiv indhold