Akademisk Arkitektforening

kultur

Eksperimentet i RoskildeDette års Roskilde Festival er netop slut. Flere end 130.000 mennesker, hvoraf de 31.000 er frivillige, har festet og levet side om side i en midlertidig ”by” i en uge.

Af: Cæcilie Skovmand, kommunikationsrådgiver

Det begynder med børn og ungeKulturminister Marianne Jelved har, fra hun tog i døren til Kulturministeriet pointeret, hvor vigtigt det er, at børn og unge kommer i nærkontakt med kunst og kultur. I dag lancerede hun så sin strategi for de indsatser, der skal sikre, at alle børn og unge i hele Danmark – også dem, der ellers ikke kommer på museum eller til musikundervisning, møder kunst og kultur.

Dansk arkitekturundervisning i SydafrikaFlere og flere skoler er allerede begyndt at efterlyse måder at undervise børn og unge i arkitekturens univers. Samtidig retter udlandet blikket mod Danmark og vores arkitekturundervisning.

Danske studerende med til moderniseringen af Sydney OperaenGennem de næste ti år vil i alt 100 studerende få mulighed for at deltage i en ny dansk-australsk tværfaglig udvekslingsaftale. Hvert år vil fem danske studerende deltage i moderniseringen af Sydney Operaen, mens fem australske studerende får mulighed for at arbejde inden for den nordiske arkitekturtradition.

Guiding Architects i IstanbulBo Christiansen, arkitekt MAA og leder af Scaledenmark, der er specialiseret i formidling af byplanlægning, arkitektur og design i Øresunds Regionen er netop vendt hjem fra Istanbul, hvor han deltog i det årlige netværksmøde for Guiding Architects, som Scaledenamark siden 2006 har været en del af.

Nedbryd fordomme om bygningsfredningArkitekt i det offentlige: Arkitektforeningen har talt med en række offentligt ansatte arkitekter om deres kompetencer, roller, tværfaglige samarbejder og om det egentlig adskiller sig ret meget fra det private at være ansat i det offentlige.  Mød den tredje i rækken, chefkonsulent og arkitekt MAA Birte Skov.


Af Lena McNair

Syddansk/tysk arkitektur og identitet i fokus


Fra teglstenstraditioner til ekspressionistiske arkitekturfantasier som modpol til hjemstavnsbevægelsen; I sensommeren er der fokus på identitet og arkitektur i region Syddanmark og Schleswig-Holstein med masser af foredrag, ekskursion og workshop.

Nyt kunststøttesystem med godt nyt for arkitekturen

Med kulturminister Uffe Elbæk i spidsen har samtlige partier den 13. juni 2012 indgået aftale om en reform af det statslige kunststøttesystem, som samler Statens Kunstfond og Statens Kunstråd i en organisation.

Vil du være rådgiver for kulturministeren?


Kulturminister Uffe Elbæk (R) vil samle en gruppe af 10 unge talentfulde, kritiske og udfordrende rådgivere under 25 år.

Kulturministeren ønsker at få overraskende gode råd og skarpe anbefalinger om, hvordan unge ser på emner som medier, digitalisering, sport, iværksætteri, kulturscenen, kreative uddannelser, kulturinstitutioner etc. og give ministeren et indblik i, hvad kulturpolitik betyder for de unge, som udgør fremtidens Danmark.

10.000 World Architects ExhibitionÉn arkitekt, ét billede, 10.000 deltagere = 10.000 World Architects Exhibition.
I forbindelse med den internationale arkitektforening, UIA’s Tokyo 2011 kongres inviteres arkitekter fra hele verden til at bidrage med ét billede til udstillingen 10.000 World Architects Exhibition.

Udgiv indhold