Akademisk Arkitektforening

ledighed

Dimittendledigheden for arkitekter falder


Akademikerne, som er paraplyorganisation for 25 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark, har offentliggjort de seneste ledighedstal, herunder arkitekternes ledighedstal som er faldende

Arbejdsomhed frem for nedskæringer


Ny struktur skal løse ledighedsknuden


Flere og mere specialiserede kandidatprogrammer samt karrieresamtaler er nogle af de redskaber, KADK vil bruge for at nedbringe ledigheden blandt dimittender. God ide med karrieresamtaler, lyder det fra de studerende selv.
 

Jobjagt udenfor Danmarks grænserArbejdsløsheden for arkitekter og andre akademikere er stadig bekymrende høj, derfor holdt Arkitektforeningen, Arkitektforbundet, Københavns Kommune, IDA, Djøf og DM d. 25. april en totalt udsolgt messe om jobmuligheder for akademikere i Norge.

Danske akademikere får job i NorgeDer arbejder næsten 15.000 danskere i Norge. Et tal der siden den økonomiske krise i Danmark er steget med 1200. Også flere og flere danske akademikere finder arbejde i Norge. Det er ikke mindst den norske byggebranche, sundhedsvæsenet, undervisningssektoren og oliebranchen, der efterspørger danske arkitekter, magistre, DJØF’ere samt ingeniører.

Next step- husly til arbejdsløse dimittenderDen økonomiske krise har været hård ved arkitekterne, og særligt dimittenderne har været udsat. For hvis man starter karrieren med 1-2 års arbejdsløshed, er det svært at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det syntes arkitekt MAA, Jørgen Skielboe var et stort spild af talent for både samfund og den enkelte arkitekt, og han tog derfor initiativet til projektet Next Step
.

Arkitekters ledighed ned ad bakke siden 2010En analyse viser, at ledigheden for arkitekter toppede i 2010. Men ledigheden er stadig højere end blandt øvrige akademikere og den øvrige arbejdsstyrke i det hele taget.

Gode takter i regeringens ungepakke


Regeringen har nu præsenteret "ungepakken". I pakken er der planlagt fire initiativer, der skal hjælpe unge nyuddannede i job. Det er positivt, når dimittendarbejdsløsheden blandt arkitekter har passeret de meget bekymrende 50%.

Af Martin Yhlen

Hårde tider for arkitektdimittender

Den økonomiske krise kaster stadig sine sorte skygger over det danske arbejdsmarked. Det gælder også arkitektbranchen. Særligt de seneste ledighedsstatistikker for arkitektdimittender er alvorligt bekymrende. Men inden nej-hatten gror helt fast i panden, er det vigtigt at huske, at tiden som jobsøgende ikke behøver ikke betyde et tomt hul i CV’et.

Af Jane Sandberg – direktør i Arkitektforeningen

Nyeste ledighedsstatistik for arkitektbranchenLedigheden i arkitektbranchen er steget. Igen er det især kvinder og nyuddannede, der er hårdt ramt

Af Martin Yhlen

Udgiv indhold