Akademisk Arkitektforening

lyspris

Finalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundetFinalisterne til Den Danske Lyspris 2014 er fundet. Juryen, som Akademisk Arkitektforening sidder med i, har besluttet at nominere fire meget spektakulære projekter til Den Danske Lyspris 2014. Projekterne er meget forskellige, men de er alle af høj lysmæssig kvalitet. 

De fire nominerede projekter er - i tilfældig rækkefølge: 

Verdens første sansefødestue på Nordsjællands Hospital, Hillerød

Den Danske Lyspris 2014Hvem skal vinde den Den Danske Lyspris 2014?

Dansk Center for Lys opfordrer alle, der har medvirket i et spændende, professionelt lysprojekt, til at indstille det til Den Danske Lyspris 2014. 

For syvende år i træk står Dansk Center for Lys for uddelingen af Den Danske Lyspris. I år er processen dog en smule ændret, da Dansk Center for Lys’ hovedbestyrelse har valgt at skærpe kommissoriet og jurysammensætningen.

Den Danske Lyspris til Lynetten i Københavns HavnLynettefællesskabets nye ovn- og silobygning blev tildelt Den Danske Lyspris 2012. Det er Creo Arkitekter A/S, som har tegnet bygningen og Rambøll Lys, som har været lysdesignere på projektet. 


Belysningen af renseanlægget Lynettens nye ovn- og silobygning er et enestående eksempel på, hvordan en innovativ bygherre og en god lysdesigner med enkle virkemidler kan forvandle et industrianlæg til et smukt vartegn efter mørkets frembrud. 

Udgiv indhold