MAA-konference

Visioner og deleøkonomi på RISING

Den 16-17. september deltog Arkitektforeningen på RISING Architecture Weeks konference på Papirøen i København med det overordnede tema ”Growing Cities’.

På konferencens ’PLAYGROUND’ havde Arkitektforeningen onsdag inviteret en række mennesker med noget på hjerte til ’Open Projector’. Her blev der dagen igennem holdt spændende oplæg inden for årets politiske fokusområde i Arkitektforeningen: At skabe ved at dele.

MAA-konference 2014

På MAA Konferencen 2014 leverede Kulturminister Marianne Jelved en medrivende åbningstale, hvor hun takkede for det gode samarbejde i forbindelse med arkitekturpolitikken.
Læs talen herunder.

Kære alle sammen. Tak for invitationen.

Arkitektur skaber velfærd

Som optakt til MAA-konferencen bringer vi en række interviews med oplægsholderne, som løfter lidt af sløret for, hvad du kan høre om d. 7/ 11 i Aarhus. I videoen taler arkitet MAA og partner i C.F. Møller, Lone Wiggers, om arkitekturens betydning for de nye supersygehuse.

Læs også:

Hjerneforsker: Mere empiri i arkitekturen

Hjerneforsker Martin Skov, der i videoen oven for kort introducerer sig selv og sin forskning, efterlyser mere tværfagligt samarbejde og større fokus på empiri blandt arkitekter. Oplev ham på MAA-konferencen den 7. november.

Det gode hospital forbinder sanser og rum

Roloef Gortemaker, arkitekt og partner i den hollandske tegnestue De Jong Gortemaker Algra er blandt hovedtalerne ved årets MAA-konference den 7. november. Her løfter han lidt af sløret for sine tanker om moderne hospitalsbyggeri (in English)

Det handler jo ikke kun om penge

John Wagner, adm. direktør, De Samvirkende Købmænd, fortæller om bæredygtig vækst, hypermarkeder og hvad danske købmand ønsker sig af arkitekterne.

De Samvirkende Købmænd lancerer i samarbejde med Arkitektforeningen prisopgave om shoppingmuligheder i Danmarks bykerner. Prisopgaven udskrives på MAA-konferencen i København fredag d. 1. november.

Hvad betyder vækst for De Samvirkende Købmænd?

Vækst er stadig et fy-ord

”Vi må være dårlige til at markedsføre os selv og forklare værdien af vores produkt, for branchen tjener svagt i forhold til andre. Vækst er stadig et fy-ord i den kreative industri og det bør vi lave om på.” Mikal Hallstrup, udviklingsdirektør, partner og medstifter i det strategiske designfirma Designit fortæller om udsyn, kvalitet, og om hvordan man vokser fra 3 til 300 ansatte i 11 forskellige lande.

Arkitekter skal diskutere lykke og bæredygtig vækst

Det er intet mindre end et scoop, at verdens måske eneste politiker, der gennem sin karriere har arbejdet med befolkningens lykke som vækstparameter med Gross National Happiness frem for profit og bundlinje, Bhutans netop afgåede statsminister, Jigmi Y Thinley, er blandt hovedtalerne på MAA-Konferencen d. 1.11 i Den sorte Diamant.

Men hvad har lykke med arkitektur at gøre? Kan en befolkning blive lykkeligere af god arkitektur og byplanlægning?

Udgiv indhold