senior

En luksusliner er lagt til kaj

Fremtidens Plejehjem åbner sig mod byen og inviterer sine naboer indenfor. Inde i huset skaber en række faciliteter og ny velfærdsteknologi rammerne om det gode liv.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Sublim udsigt over Limfjorden, fitnesscenter, restaurant, orangeri og sundhedsklinik – det er bare nogle af tilbuddene til beboerne, der i januar flyttede ind i Fremtidens Plejehjem i Nørre Sundby.

Funktionens og hverdagens arkitekt

At arbejde med arkitektur er en evig uddannelse

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer om deres liv som arkitekter: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Femte interview i rækken er med Karen Zahle, arkitekt MAA, årgang 1931 med afgang fra Kunstakademiets Arkitektskole i 1959.

Af Lena McNair

Da kvindelige arkitekter var få

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Fjerde interview i rækken er med Margot Lindegaard, arkitekt MAA, årgang 1932 med afgang 1977.

Af Lena McNair

Storskala, boformer og det nære liv

Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer: Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt? Tredje interview i rækken er med Niels Grundtvig-Poulsen, arkitekt MAA, årgang 1942 med afgang fra Aarhus Arkitektskole i 1971.

Håndværker, tegner og detektiv

Seniorliv: Er essensen af arkitektfaget den samme på tværs af generationer og tid? Arkitektforeningen har talt med en række MAA-seniorer. Hvordan formede arbejdslivet sig? Og hvordan skal nye generationer af fagfæller holde fanen højt?

Seniorhuse i Danmark

Ældre Sagen har i samarbejde med De københavnske Ældreråd udviklet et model-projekt for Seniorhuse i Danmark, som kan vise vejen for nye boligformer for seniorer.

Ideen med projektet er at skabe et godt liv for seniorer i huse med velindrettede, fremtidssikrede boliger og udearealer, fællesskab og interessante, valgfrie aktiviteter.

Udgiv indhold