Akademisk Arkitektforening

teknologi

En luksusliner er lagt til kajFremtidens Plejehjem åbner sig mod byen og inviterer sine naboer indenfor. Inde i huset skaber en række faciliteter og ny velfærdsteknologi rammerne om det gode liv.


Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Sublim udsigt over Limfjorden, fitnesscenter, restaurant, orangeri og sundhedsklinik – det er bare nogle af tilbuddene til beboerne, der i januar flyttede ind i Fremtidens Plejehjem i Nørre Sundby.

Ny IKT-bekendtgørelse vil omfatte alt offentlig byggeri


TEST-initiativ til fremme af bæredygtige byggeteknologier


Alt for mange af byggeriets gode ideer til at skabe grønne løsninger når ikke ud på det kommercielle marked. Det skyldes ofte, at idemagerne har svært ved at opnå godkendelse og at afprøve og dokumentere ideerne. Det vil initiativet TEST rette op på.


Realdania vil med initiativet TEST over de næste fem år hjælpe byggeriets bæredygtige løsninger fra ide- og udviklingsplan til at slå igennem på markedet.

Ærgerligt at nedlægge Teknologirådet

Teknologirådet skal efter al sandsynlighed nedlægges som en konsekvens af aftalen om fordeling af forskningsmidler på finanslovbudgettet

Besparelsen på de 10 millioner som Teknologrådet indtil nu har fået årligt fra Folketinget, kommer til at betyde at Rådet ikke kan fortsætte sit arbejde.

Udgiv indhold