Akademisk Arkitektforening

udvikling

REGERINGEN HAR LYTTET: STOR ROS TIL NY PLANLOVArbejdet på at skaffe Danmark en ny planlov, der styrker vækst, trivsel og velfærd i by og land har båret frugt.

Udpluk fra planlovsaftalen

I dag indgik regeringen, Socialdemokraterne, Konservative og Dansk Folkeparti en længe og med spænding ventet planlovsaftale. Hele aftaleteksten findes her. Det følgende er et udpluk af relevante passager

Arkitekter Uden Grænser-bog er årets julegaveidéCrowdfunding: Arkitektur kan også være udviklingsarbejde. Arkitekter Uden Grænser har lavet en bog om deres arbejde i 3. verdens lande. Du kan være med til at sikre bogens udgivelse ved at forudbestille den.

Nye visioner for landdistrikterDer bliver færre, men stærkere og mere bæredygtige landsbyer i fremtiden, og vækst og udvikling skal drives frem af de lokale selv. Det er nogle af hovedpointerne hos visionsgruppen for landdistrikter.

Søg støtte til projektidéer til udvikling af byer og boligerMinisteriet for By, Bolig og Landdistrikter har afsat 5 mio. kr. til projekter, der omhandler klimatilpasning i byer og byområder, sundhed og mindre byers udvikling.


Ministeriet for By, Bolig og landdistrikter efterlyser gode projekter, der kan udvikle byfornyelsesområdet. I år efterspørger vi projekter inden for tre temaer:
 • Klimatilpasning i byer og byområder
 • De mindre byer og provinsbyers rolle og udvikling

INDEX kårer banebrydende socialt boligbyggeriEt utraditionelt bud på hvordan man løser problemerne med boligmangel i ulande blev vinderen inden for kategorien Home, da der blev uddelt INDEX Awards fredag den
2. september i Operaen, København.


Ulande og lande under udvikling oplever et stort pres på byerne, i takt med at flere og flere flytter fra landet ind til byerne. Ofte ender tilflytterne i tætpakkede områder med meget dårlige boliger.

Kunststøttestruktur bremser udvikling af arkitektur, kunsthåndværk og design

Arkitekturudvalget og Kunsthåndværk- og Designudvalget i Statens Kunstfond offentliggør i dag en undersøgelse af støttemulighederne for de tre kunstområder arkitektur, kunsthåndværk og design.

Baggrunden for undersøgelsen er, at de tre områder i dag ikke er repræsenteret i Statens Kunstråd, men alene i Statens Kunstfond.
Undersøgelsen ser på, hvad dette har af konsekvenser for udviklingen af de tre kunstområder og på, hvordan man fremover bedst muligt kan fremme udviklingen af arkitektur, kunsthåndværk og design.

Udgiv indhold