Vejle

Oplev Vejle med Danmarks første digitale arkitekturguide

Vejle Kommune ved stadsarkitekt Lisbet Wolters har udgivet en helt ny arkitekturguide for Vejle.

Guiden består af tre dele – en bog, en app og en hjemmeside.

De 100 bedste bygninger, byrum og parker er med på appen og hjemmesiden og 60 projekter er med i bogen.

Det er frivilligt, og det er sgu godt gået i sig selv

Bente Melgaard går af efter en sjov, udfordrende og lærerig tid som leder af Arkitektforeningens lokalafdeling i Østjylland, og overlader pladsen til arkitekt MAA Trine Lybech Madsen. Her fortæller Bente om sin tid i AAØ.

De skal designe Fremtidens Forstad i Vejle

TRANSFORM, SLA, Grontmij og Social Action har vundet arkitektkonkurrencen om Søndermarken – Fremtidens Forstad.

Et enigt dommerpanel udtaler, at vinderne har på overbevisende måde præsenteret nogle visionære bud på en nytænkende og bæredygtig udvikling af Søndermarken.

Forslaget indeholder tre hovedelementer:
Almindinger, Grønlandsvej, samt ideer til konkrete, nye mødesteder, blandt andet styrkelse af det lokale bydelscenter.

Hvor der er en vilje, er der et vejle

Den lokale arkitekturscene blev fejret, debatteret og hyldet i Vejle på Arkitekturens Dag, der blev markeret torsdag d. 29. september, hvor Vejle Kommune havde sat alle interesserede stævne en solrig eftermiddag i Spinderihallerne. Arkitekt MAA Marianne Brandt reporterer fra Vejle:

Der sker noget i Vejle. Byen er langt under os, når vi suser over broen.

Udgiv indhold