velfærd

Fotokonkurrence 2014: Billeder af velfærd

Så er det igen tid til at polere linsen og skyde det bedste billede. Årets fotokonkurrence for arkitektstuderende tager afsæt i arkitekters centrale rolle som fornyere og formgivere af det danske velfærdssamfund. Vind 5000 kr, bliv publiceret i Arkitekten eller få et års medlemskab af Arkitektforeningen.

Arkitekturens Dag 2014 handler om velfærd

Velfærdstemaet dækker blandt andet over uddannelse, sundhed, planlægning og boliger. Det giver en række muligheder for arrangører. Her er nogle eksempler
.

Folkeskolens nye virkelighed
I år fejrer den danske folkeskole 200 års jubilæum og mere end nogensinde er der tale om en folkeskole i forandring.

En luksusliner er lagt til kaj

Fremtidens Plejehjem åbner sig mod byen og inviterer sine naboer indenfor. Inde i huset skaber en række faciliteter og ny velfærdsteknologi rammerne om det gode liv.

Af Helle Lorenzen, journalist DJ, Designkommunikation

Sublim udsigt over Limfjorden, fitnesscenter, restaurant, orangeri og sundhedsklinik – det er bare nogle af tilbuddene til beboerne, der i januar flyttede ind i Fremtidens Plejehjem i Nørre Sundby.

50 mio. kr. til nye rammer for bevægelse i folkeskolen

Den nye kampagne "Skole+" skal vise, hvordan landets skoler kan indrettes, så de får bedre faciliteter til idræt og bevægelse og giver flere børn og voksne lyst til at være aktive i både skoletid og fritid.

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Realdania og Lokale og Anlægsfonden står bag den nye kampagne, der sammen med kommunerne giver 50 mio. kr. til skolerne.

Velfærdsudvikling gennem arkitektur

Bliv medlem
Emnet er afgørende for samfundsudviklingen og arkitekters viden og input kan gøre en væsentlig forskel.

Har du talt med en anden end dit spejlbillede i dag?

Fællesskab er blevet trendy. Men initiativer som urban gardening og kulturklubber kræver mentalt og økonomisk overskud og ender med at blive for folk, der i forvejen ligner hinanden. Samtidig smuldrer de brede fællesskaber. Ny arkitektur kan skabe rum, hvor vi møder dem, der ikke ligner os selv.

Kronik af Jane Sandberg, bragt i Information d. 14. 9. 2013

Fremtidens Plejehjem i Varde

RUBOW arkitekter A/S og Regnbuen arkitekter K/S skal sammen tegne nyskabende plejeboligbebyggelse i Ansager, Varde Kommune.

Ansager områdecenter skal nybygges fra de nuværende 35 til 25 tidssvarende plejeboliger med fællesareal og servicefaciliteter for både beboere og ældre borgere i lokalsamfundet, på i alt ca. 2500 m2.

Udgiv indhold