Pavillonscene til Kulturmødet Mors 2015

Arkitekterne MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen har vundet konkurrencen om en midlertidig pavillonscene til Kulturmødet Mors 2015.

Den 29. maj 2015 udskrev Kulturmødet Mors og Arkitektforeningen en åben 72-timers konkurrence om en midlertidig pavillonscene, som skal fungere som et åbent byhus og gadescene under kulturmødet på Mors. 36 arkitekter MAA bød ind på opgaven.

En enig dommerkomite har udpeget arkitekterne MAA Morten Bang og Christopher Ketil Dehn Carlsen, fordi deres vinderforslag på en overbevisende måde fortolker opgaven og rent teknisk er nem at realisere. De modtager en 1. præmie på 50.000 kr.

Stemningsskabende lyssætning både inde og ude
De to vindende arkiteker har hentet inspiration til forslagets ydre rammer fra typologien af de omkringliggende saddeltagshuse på Kulturvejen i Nykøbing Mors, hvor pavillonscenen skal stå.

Den bærende konstruktion består af et gitter i birkefiner, som beklædes med et halvgennemsigtigt tekstil.

Det indre scenerum er både intimt, varmt og rummeligt, og trækonstruktionen giver et smukt varieret dagslysindtag og fine muligheder for at arbejde med stemningsskabende lyssætning både indeni og uden for pavillonen.

Intim pavillon eller åben gadescene
Pavillonscenens ene gavlfacade kan køres ud i gaden som en tribune, der inddrager gaderummet og ændrer den intime pavillonscene til en åben byrumsscene. Alt efter behov kan man vælge at skærme af - eller åbne op mod gaderummet.

Denne indbyggede fleksibilitet vakte stor begejstring hos dommerkomitten, da den giver mulighed for et tæt samspil mellem tilskuer og optrædende.

Arkitekterne skal nu viderebearbejde vinderforslaget og sørge for dets realisering frem til åbningen af Kulturmødet Mors den 20. august 2015.

Læs mere i dommerbetænkningen

Se alle 36 forslag her

Disse blev også præmieret

2. præmie på 15.000 kr.
Marie Joo Thorup, stud.arch. MAA og Troels Skov-Carlsen, stud.arch. MAA

3. præmie på 10.000 kr.
Malene Knudsen, stud.arch. MAA og Carl Theodor Sachs, stud.arch.

Om konkurrencen

Konkurrenceopgaven lød på udformning af en 20-30 m2 stor pavillonscene, som skal placeres i Nykøbing Mors på Gasværksvej, også kaldet Kulturvejen.

Konkurrencen, som kun var åben for Arkitektforeningens egne medlemmer, blev udskrevet fredag den 29. juni kl. 10.00 med afleveringsfrist mandag den 1. juni kl. 10.00.

36 arkitekter MAA valgte at afprøve kræfter med konkurrencen, som på trods af den meget korte konkurrenceperiode bød på mangfoldighed i udformning og dermed gav dommerkomiteen et rigtigt godt grundlag for bedømmelsen.

Konkurrencen er blevet til med støtte fra Kulturmødet Mors, Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur samt Arkitektforeningen.

Konkurrencens sekretær
Bettina Mylin, arkitekt MAA