Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Træ, saks, papir

Besøg Arkitektforeningen og oplev udstillingen med udvalgte værker af Else-Rikke Bruun møbelarkitekt og arkitekt MAA.

Med globalt udsyn og lokal forankring er Else-Rikke Bruuns værker udviklet i krydsfeltet mellem japansk æstetik og danske håndværksteknikker. I fusionen mellem en arabisk tradition for filtrering af lys og en nordisk kontekst.

Hvem skal have Byplanprisen 2019?

De nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Himmerland Boligforening sammen med Aalborg Kommune og Partnerskab for Vestkystturisme, der er dannet af 11 kommuner og 3 regioner.

De tre nominerede er stærke – og meget forskellige – bud på helt centrale udfordringer i dansk planlægning. Byplanprisen uddeles d. 3. oktober ved Byplanmødet i Køge.

Hvem sidder i juryen?

Lisbeth Nørskov Poulsen og Mads Rue, udpeget af Akademisk Arkitektforening

Arkitektfaglig hjælp skal bidrage til øget livsmestring

Røde Kors, KAB og Arkitektforeningen er gået sammen i et unikt samarbejde om projektet ”Fra bolig til hjem”, der har fokus på den sårbare overgangsfase mellem krisecenter og et liv i egen bolig.

"Ja, der har været for meget ureflekteret nybyggeri i Danmark, men..."

Udstilling: årgang 2019

Et kunstnerisk projekt på Samsøs nordspids, en løsning på et af Københavns store klimaudfordringer og en restaurering af en tidligere stationsbygning er blandt de seks afgangsprojekter som Arkitektforeningen udstiller fra den 26. august.

Arkitekt sætter sig i direktørstolen i Rom

Arkitekt MAA og forskningschef på Arkitektskolen Aarhus Charlotte Bundgaard var ikke i tvivl, da hun fik mulighed for at søge stillingen som direktør ved Det Danske Institut i Rom. Om kort tid sætter hun sig i direktørstolen, hvor hun glæder sig til at værne om instituttets arbejde og vigtige kulturelle betydning.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Byplanlægning i en stor midlertidig by

Foto: Stiig Hougesen

Stud.arch.MAA Maria Væggemose modtager bachelorlegatet

Arkitektforeningens bachelorlegat blev fredag uddelt til stud.arch.MAA Maria Væggemose fra Arkitektskolen Aarhus, der ikke alene har skabt et overbevisende og arkitektonisk stærkt bachelorprojekt, men også været med til at styrke det faglige niveau på uddannelsen.

Redigeret af Cecilie Frydenlund Nielsen

Ny regering - Dette er relevant for arkitektstanden