Arkitekturens rolle i fremtidens klima

Den franske arkitektforening Le CIAF (Conseil pour l'International des Architectes Français), har lavet en lille film fra COP21 i Paris: Les architectes ont pris la parole - the architects took the floor.

Årets Arne - så er det tid til at stemme

Fra den 18. november og til og med den 1. december kan medlemmer af Arkitektforeningen København stemme på de værker, man ønsker skal nomineres til Årets Arne blandt alle de indstillede værker.

Nye ansigter i Arkitektforeningens bestyrelse

Der er nye ansigter både i bestyrelse og udvalg efter weekendens repræsentantskabsmøde i Arkitektforeningen.

Arkitektforeningen afholdt fredag og lørdag det årlige møde i repræsentantskabet, og det betød valg til flere poster både i bestyrelsen og til udvalgene. I bestyrelsen indtræder Rasmus Jessing, der er kontorchef i Bygningsstyrelsen og Mette Lyng Hansen, direktør i C.F. Møller København.

Helle Lassen modtager Genius

Arkitekt MAA og tidligere planchef i Hjørring Kommune Helle Lassen modtager æresbevisningen Genius for sit mangeårige engagement i faget og foreningsarbejdet.

Arkitektforeningens æresbevisning Genius tildeles personer, der i særlig grad har bidraget til foreningens formål, nemlig at fremme kvaliteten i planlægningen og udformningen af vore omgivelser og at agere ud fra et helhedssyn til fremme af arkitektonisk kvalitet.

Helle Lassen modtager Genius

Arkitekt MAA og tidligere byplanchef i Hjørring Kommune Helle Lassen modtager æresbevisningen Genius for sit mangeårige engagement i faget og foreningsarbejdet.

Verdensmålsprojekter søges!

Arkitektforeningen, KADK og UIA 2023 søger projekter til publikationen 'An Architecture Guide to the UN 17 Sustainable Development Goals'. Fristen for indsendelse er onsdag den 30. oktober 2019.

Med øje for arkitekturen

Med digitaliseringen følger en voldsom fokus på billedgørelsen af arkitekturen, mener arkitekt MAA Lotta Tiselius. Men forudsætningen for god arkitektur er meget mere end billeder, og for at kunne skabe den, skal man også opleve den i virkeligheden.

Af arkitekt MAA Lotta Tiselius

Arkitektfaglighed skal gøre en forskel for voldsudsatte familier

Arkitektforeningen, Røde Kors og KAB samarbejder om projektet ’Fra Bolig til Hjem’, der skal hjælpe kvinder og børn fra krisecentre i overgangen til et liv i egen bolig. På tegnestuerne JJW og Vandkunsten har man valgt at understøtte muligheden for, at de ansatte kan engagere sig.

Af Cecilie Frydenlund Nielsen

Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune modtager Byplanprisen 2019

Tornhøj/Kildeparken i Aalborg Øst har været et af Nordjyllands mest udsatte boligområder. Men udviklingen er vendt med en gennemgribende omdannelse af området. Tillid og samarbejde mellem boligselskab, beboere og kommune har været helt afgørende for processen. Projektet udløser Byplanprisen 2019 til Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune.

Peptalk fra UIA præsident Thomas Vonier

Præsidenten for The International Union of Architects (UIA) udsender peptalk i forbindelse med Arkitekturens Dag, som markeres over hele verden mandag den 7. oktober.

"On World Architecture Day, Monday, 7 October 2019, the International Union of Architects (UIA) calls attention to the critical challenges of housing . . . for all.

Udgiv indhold