Akademisk Arkitektforening

Nyt udefra

31.10.2019
Danske arkitekter går sammen om fælles klimaerklæring  

En række danske arkitektvirksomheder har tilsluttet sig en kollektiv hensigtserklæring, hvor de har skrevet under på, at ville arbejde for at finde konkrete løsninger på klimakrisen og tab af biodiversitet. Men der er plads til mange flere, lyder opfordringen fra Danske Arkitektvirksomheders adm. direktør Lene Espersen.

28.10.2019
Vand bliver omdrejningspunktet for Den danske Pavillon i Venedig  

I det danske bidrag til den 17. arkitekturbiennale i Venedig skaber kurator Marianne Krogh og arkitekterne Lundgaard & Tranberg nu et sanseligt rum, der sætter fokus på vandet som fænomen. Med udgangspunkt i den forudsætning, at tidens klima- og geopolitiske udfordringer også angår arkitekturen, stiller bidraget skarpt på arkitekturens evne til at fremkalde en grundlæggende ”forbundethed” mellem verdens elementer og ved hjælp af rumlige virkemidler sætte fokus på det vilkår, at mennesket er en del af naturen selv.

23.10.2019
Danish Design Award 2020 er åbent for indsendelser  

Nu kan man indsende sine designløsninger til Danmarks nationale designpris 'Danish Design Award 2020'. Med 15 kategorier, der spænder over alt fra bæredygtighed over byer, æstetik og sundhed, fejrer Danish Design Award 2020 den forskel, design kan gøre på tværs af brancer og industri. Fristen for indsendelse er 6. december 2019 kl. 12.00

21.10.2019
Udstilling: Tatiana Bilbao på Louisiana  

Den mexicanske arkitekt Tatiana Bilbao fortolker og bearbejder sit lands traditionelle kultur og byggetraditioner. Samtidig har hun altid fokus på de sociale forhold i Mexicos byer. Landskabet spiller en afgørende rolle i hendes virke - lige fra den storslåede mexicanske natur over urbane landskaber til landskabet i den enkelte bygning. Louisianas udstilling med Bilbao er den tredje i serien 'Arkitekturens Værksteder' og kan opleves frem til den 5. april 2020.

09.10.2019
Arkitekter modtager Statens Kunstfonds 'Dristighedspris'  

I mandags uddelte Statens Kunstfond 'Dristighedsprisen' for anden gang. Prisen anerkender arkitekter, som med deres faglige mod og engagement går forrest i udviklingen af arkitekturscenen i Danmark. Arkitekt MAA Anna Mette Exner og Arkitekt MAA Anders Lendager modtager 'Dristighedsprisen' for deres faglige mod og store arbejde for bæredygtig arkitektur og bevaringsværdigt betonbyggeri.

08.10.2019
Bygninger i hele landet blev præmieret på Arkitekturens Dag  

I går blev Arkitekturens Dag fejret i hele landet. Mange kommuner benyttede dagen til præmieringer af nybyggerier, tilbygninger og restaureringer. Politiken Byrum har samlet fotos og begrundelser for alle de mange priser.

04.09.2019
COBE tegner Operapark i København  

Operaparken er navnet på et nyt grønt frirum, der efter planen skal åbne i 2023, og som kommer til at ligge i hjertet af København. Operaparken er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål og skal udgøre et klimavenligt frirum midt i en hektisk byudvikling. 

03.09.2019
Kunstfestivalen CHART har uddelt førstepræmien CHART Architecture  

Vinderen af talentkonkurrencen CHART Architecture blev pavillonen SULTAN, der er skabt af arkitekter MAA Anne Høgh Mikkelsen, Katrine Kretzschmar Nielsen, Klare Lyshøj og Josefine Østergaard Kallehave. Pavillonen er skabt af indmaden, skummet, metallet og stoffet fra udsmidte IKEA-madrasser og kaster lys på de muligheder, der opstår af det, der efterlades i masseforbrugssamfundet.

02.09.2019
Udstilling: Change for a sustainable future  

Fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybryd, en film om, hvordan Danmarks landskab kan udvikle sig i takt med, at vandet stiger, og app’en ”MEAT-challenge”, der skal hjælpe især mænd til at minimere deres kødforbrug. Det er blot nogle af de bud på løsninger af klimaudfordringen, som studerende og forskere fra KADK udstiller fra den 6. september til den 15. november i KADK’s udstillingshal på Holmen i København.

27.08.2019
Fristen for projektstøtte til arkitekter og tegnestuer nærmer sig  

Der er frist for projektstøtte til arkitekter, tegnestuer og andre tildelt af Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur den 12. september. Udvalget lægger især vægt på, at projekterne overrasker, skubber til fagets grænser og grundlæggende forholder sig til arkitekturens rolle i verden og betydningen af den kunstneriske dimension i hverdagen.