Nyt udefra

19.03.2019
Danish Design Award 2019 har offentliggjort årets finalister

Årets finalister har alle det til fælles, at de skaber en markant forskel med design. De er udvalgt af en international jury, der består af eksperter inden for blandt andet dansk og internationalt design, innovation, teknologi og bæredygtighed. Blandt finalisterne er blandt andet COBE, Tredje Natur og Lendager Group.

13.03.2019
BIG og EFFEKT vinder ArchDaily Building of the Year Awards

BIG modtager ArchDaily Building of the Year Awards i kategorien Small Schale Architecture for projektet A45 - et minihus i Lanesville, mens EFFEKT modtager prisen i kategorien Sports Architecture for gadeidræts- og kulturhuset Streetmekka i Viborg.

06.03.2019
Arata Isozaki modtager Pritzker Prize 2019

Den japanske arkitekt Arata Isozaki modtager den internationale pris og bronzemedalje Pritzker Prize 2019, der tildeles en arkitekt, der i sit værk forener talent, vision og engagement af betydning for samfundet og arkitekturen. Isozaki har arbejdet som arkitekt siden 1960erne og har længe været betragtet som en akitektonisk visonær for sin transnationale og frygtløse futuristiske tilgang til arkitektur og design.

05.03.2019
Furesø har fået et rådgivende udvalg til udvikling af arkitektur, byrum og byliv

Det rådgivende udvalg består af fem medlemmer, som alle er valgt på baggrund af deres erfaring fra det private erhvervsliv, organisationer eller universitetsverdenen. De er alle arkitekter og landskabsarkitekter.Det rådgivende udvalg består af fem medlemmer, som alle er valgt på baggrund af deres erfaring fra det private erhvervsliv, organisationer eller universitetsverdenen.

26.02.2019
Arkitektbranchen opnår det næstbedste resultat nogensinde

Årets brancheanalyse er udkommet og viser en samlet fortjeneste på 420 millioner kroner og et rekordhøjt antal kvinder i direktørstolen.

19.02.2019
Fourth International Baku Architecture Award

The Baku International Architecture Award is an open, biennial award organised by the Ministry of Culture of the Republic of Azerbaijan and the Union of Architects of Azerbaijan with the support of the International Union of Architects. The deadline for entries is May 20, 2019.

12.02.2019
OPEN CALL: det første officielle danske bidrag til Chicago Architecture Biennale 2019

Statens Kunstfond efterspørger med dette call en arkitekt, landskabsarkitekt eller en tværfaglig gruppe til at udføre det danske bidrag til Chicago Arkitektur Biennale september 2019. Der ydes honorar og midler til produktion.

06.02.2019
Kirke, oplevelsescenter, kontorhus og metroen er nomineret til In-situ Prisen

Fire storslåede betonstøbte byggerier er nomineret til In-situ Prisen 2019. Blandt årets nominerede er Trekroner Kirke i Roskilde, Hovedstadens største anlægsbyggeri siden Christian den IV, HauCons kontorbygning i Lystrup ved Aarhus samt Hammerhus Besøgscenter på Bornholm.

29.01.2019
Arkitekter slår de første streger til nyt kunstcenter i Aalborg

Spritfabrikken i Aalborg bliver forvandlet til et nyt bykvarter med fokus på kunst og kultur. Fem rådgiverteams er nu udpeget til at levere konkurrencebud på et nyt kunstcenter i det gamle industrimiljø. Den fredede værkstedsbygning og kedelhal skal transformeres til et moderne Artcenter, hvor det spektakulære kunstværk Cloud City af den argentinske kunstner Tomás Saraceno allerede er planlagt.

21.01.2019
Ny arkitekturpris sætter fokus på bæredygtighed

Prix Bloxhub Interactive er udviklet af danske Interactive Spaces Urban Studio ved Alexandra Instituttet, Bloxhub og Ars Electronica fra Østrig. Arkitektkonkurrencen tager udgangspunkt i FN's verdensmål 11, som handler om at gøre byer mere inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige blandt andet gennem samarbejde og integrerede løsninger.