Nyt udefra

24.05.2019
Ny udstilling: 'Recollection - Beyond the Design'

I Danmark har en lang og demokratisk designtradition gjort design til en ufravigelig del af de flestes hverdag. Design ses som en naturlig del af tilværelsen - fra hjemmets opbjekter, over institutionernes møbler, til rum og bygninger. Med hvad oplever du? Og hvordan påvirker dine oplevelser med designet dine erindringer om det? SPECTAs nye udstilling 'Recollection - Beyond the Design' sætter fokus på de forskydninger, som fremkommer, når det er mødet med designet, der gengives. Udstillingen er åben fra 24. maj til 28. juni.

22.05.2019
Bestyrelsesvalg i Arkitekternes Pesionskasse er afgjort

På generalforsamlingen i Arkitekternes Pensionskasse den 9. april stillede fire kandidater op til de to ledige bestyrelsesmandater. Derfor blev valget sendt til urafstemning blandt medlemmerne. Nu er stemmerne talt op, og dermed er det afgjort at Rie Øhlenschlæger og Mads Gudmand-Høyer er valgt til bestyrelsen.

22.05.2019
Dansk Arkitektur Center åbner udendørs fotoudstilling

For fjerde gang gentager Dansk Arkitektur Center (DAC) succesen 'Fang din by' - en fotoudstilling under åben himmel, som i år behandler temaet 'byen i forandring'. Udstillingen kan opleves på Bryghuspladsen samt rund omkring i København fra den 7. juni - 30. august.

15.05.2019
Sverige henter inspiration til skolebyggeri hos århusianske tegnestuer

I denne uge tager en delegation fra Sveriges kommuner og landsting (SKL) samt den Specialpedagogiska Skolmyndigheten (SPSM) på tur i Aarhus, hvor de skal inspireres af byens skolebyggerier og tegnestuer med speciale i undervisningsarkitektur. Turen byder blandt andet på oplæg fra Pluskontoret Arkitekter om gode læringsrum og processen bag med udgangspunkt i Frederiksbjerg Skole.

13.05.2019
OPEN CALL: Tværkunstnerisk orienteringstur til Detroit og Chicago

Arkitekter, billedkunstnere, kunsthåndværkere og designere kan nu søge Statens Kunstfonds orienteringstur 'Travel and Talk' med temaet 'Fællesskaber' til Detroit og Chicago i september. Orienteringsturene skal give inspiration til faglig udvikling, bidrage til international tværfaglig dialog og skabe muligheder for fremtidige samarbejder for deltagerne.

01.05.2019
Nytænkning af Den Frie Udstillingsbygning bliver nu til virkelighed

Støtte fra Realdania og Villum Fonden betyder at et længe ventet opgraderingsprojekt af Den Frie Udstillingsbygning i København nu bliver en realitet. I  2017 inviterede Statens Kunstfond konkurrenceforslag til at nytænke indgangsareal og foyer til bygningen. Vinderen af konkurrencen blev PRAKSIS Arkitekter, som nu skal igang med det videre arbejde.

10.04.2019
Ny mapping-metode kortlægger boligforhold i Afrika

Sammen med et internationalt forskerteam har fagleder på KADK Jakob Brandtberg Knudsen udviklet en ny mapping-metode baseret på big data, der kortlægger boligforholdene i Afrika syd for Sahara. Ordentlige boligforhold har helt afgørende betydning for sundhed i befolkningen, og undersøgelserne viser, at boligerne rent faktisk bliver forbedret. Studiet er netop offentliggjort i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature.

03.04.2019
Talere til BLOXHUB Interactive-symposiet offentliggjort

Programmet for BLOXHUB Interactive-Symposiet i København den 21. og 22. maj er offentliggjort. Den brede vifte af oplægsholdere, som blandt andet tæller den engelske arkitekt Sir Peter Cook, Københavns nye stadsarkitekt Camilla van Deurs og CEO hos Gehl Helle Søholt, vil udforske og diskuterer de udfordringer, der følger med den stigende urbanisering.

26.03.2019
Casson Mann og Dorte Mandrup skal stå bag transformation af Svanemølleværket

Casson Mann skal udvikle koncept og visualisere, hvordan et nyt teknisk museum fremover levende formidler den rolle, som innovation, teknologi og industri spiller for Danmark som højteknologisk samfund. Dorte Mandrup har, med udgangspunkt i værkets bærende arkitektoniske værdier, til opgave at bringe en markant industribygning ind i en ny epoke, og omdanne den til en attraktiv kulturdestination.

19.03.2019
Danish Design Award 2019 har offentliggjort årets finalister

Årets finalister har alle det til fælles, at de skaber en markant forskel med design. De er udvalgt af en international jury, der består af eksperter inden for blandt andet dansk og internationalt design, innovation, teknologi og bæredygtighed. Blandt finalisterne er blandt andet COBE, Tredje Natur og Lendager Group.