Akademisk Arkitektforening

Forskning og viden

Se Utzon(x) Lecture Series onlineNu kan du opleve alle de inspirerende forelæsninger fra Utzon (x) Lecture Series online


Arkitektforeningen Nordjylland og Institut for Arkitektur og Medieteknologi ved Aalborg Universitet og Utzon Center har igennem flere år samarbejdet om forelæsningsrækken.

Se Utzon(x) Lecture Series onlineNu kan du opleve alle de inspirerende forelæsninger fra Utzon(x) Lecture Series online!


Arkitektforeningen Nordjylland og Institut for Arkitektur og Medieteknologi ved Aalborg Universitet og Utzon Center  har igennem flere år samarbejdet om forelæsningsrækken.

Visioner og deleøkonomi på RISING


Den 16-17. september deltog Arkitektforeningen på RISING Architecture Weeks konference på Papirøen i København med det overordnede tema ”Growing Cities’.


På konferencens ’PLAYGROUND’ havde Arkitektforeningen onsdag inviteret en række mennesker med noget på hjerte til ’Open Projector’. Her blev der dagen igennem holdt spændende oplæg inden for årets politiske fokusområde i Arkitektforeningen: At skabe ved at dele.

Fremtidens tilgængelighedskravNu inviterer SBi kommunerne til workshop om fremtidens tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet

Anbefalingerne til fremtidens arkitekt- og designuddannelserUddannelses- og forskningsministeriets udvalg til fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser har nu givet deres anbefalinger.

Som det har lydt i medierne i hele bededagsferien, anbefaler udvalget, at der skæres i antallet af studiepladser på Arkitekt- og designskolerne i hhv. Aarhus, Kolding og København.

Hjemmet i linsen


Arkitekturfotograf Laura Stamer har brugt tre år på at udforske sit eget hjem fotografisk. En lærerig, men også grænseoverskridende proces, som nu er blevet til bogen "Reflecting Home
".

Af Tobias Moe Hoffmeyer

Hvor kommer din fascination af hjemmet fra?

Præfabrikerede bæredygtighedsdrømmeDet industrialiserede boligbyggeri, bygget på idealer om den gode funktionelle bolig, lige for alle, med rod i Le Corbusiers visioner fra 1930erne, står overfor et massivt behov for opgradering. Hvordan det bedst sker, var til debat på konferencen UPGRADE 15 i Aarhus den 24. marts

Af Cæcilie Skovmand
 

Arbejdsomhed frem for nedskæringer


Arkitektur skaber velfærd


Som optakt til MAA-konferencen bringer vi en række interviews med oplægsholderne, som løfter lidt af sløret for, hvad du kan høre om d. 7/ 11 i Aarhus. I videoen taler arkitet MAA og partner i C.F. Møller, Lone Wiggers, om arkitekturens betydning for de nye supersygehuse.

Læs også: 

Hjerneforsker: Mere empiri i arkitekturen

 

Hjerneforsker Martin Skov, der i videoen oven for kort introducerer sig selv og sin forskning, efterlyser mere tværfagligt samarbejde og større fokus på empiri blandt arkitekter. Oplev ham på MAA-konferencen den 7. november.   

Udgiv indhold